espanya

Pablo Iglesias: “Ningú no estava preparat per aquesta pandèmia”

Respecte al final del confinament, el vicepresident ha subratllat que està donant donant resultats i que s'anirà reduint de manera gradual

EFE/Mariscal POOL


El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha admès que no hi ha hagut màscares suficients ni respiradors per als hospitals a temps per afrontar la crisi sanitària deslligada pel coronavirus, però ha afegit que “ningú no estava preparat” per aquesta pandèmia, ni el Govern espanyol ni els d’altres països.

En una entrevista a TVE, Iglesias ha assegurat que l’Executiu ha de ser “extremadament humil”, reconèixer aquesta falta de preparació davant el que ha ocorregut i treure com a primera conclusió que és necessària una sanitat pública més forta.

Ha dit també que “no pot ser” que el país no tingui una indústria pròpia que pugui proveir d’equips personals de protecció ni de respiradors suficients i que s’hagi hagut d’acudir “a un mercat internacional especulatiu” per comprar material.

“No hem tingut capacitat perquè tothom tingués màscares i als hospitals hi hagués respiradors. Això cal reconèixer-ho amb tota humilitat”, ha dit el vicepresident.

Tanmateix, Pablo Iglesias ha reivindicat que altres coses “s’han fet bé”, que l’Organització Mundial de la Salut ha fet valdre les mesures de confinament i que el país hi ha d’ “estar orgullós” del personal sanitari, les Forces i Cossos de Seguretat, els treballadors dels supermercats o la distribució. “Però clar que hem de ser autocrítics”, ha reiterat. Respecte al final del confinament, el vicepresident ha subratllat que està donant resultats i que s’anirà reduint de manera gradual, perquè no s’arribarà “aviat” a “una situació de normalitat com al desembre”.

Pel que fa a les mesures econòmiques per pal·liar la crisi del coronavirus, Iglesias ha assenyalat que és urgent impulsar un Ingrés Mínim Vital Pont per donar seguretat a milers de llars que no poden esperar més. “És una mesura d’enorme consens, clau per mantenir la capacitat de consum de molts compatriotes i garantir una reactivació econòmica la més ràpida possible”, ha assegurat el vicepresident.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La fiscalia reclama la desestimació del recurs d’apel·lació del Chicle

Avui s'ha celebrat la vista d'apel·lació en el Tribunal Superior de Justícia de Galíci

El Govern espanyol demanarà que es reobrin les fronteres europees per a regions i ni només per països

El Consell de Ministres ha declarat deu dies de dol oficial per a les víctimes del coronavirus

Investiguen per prevaricació el delegat del Govern a Madrid

El polític haurà de comparèixer de manera telemàtica

Yolanda Díaz demana consens polític per afrontar transformacions laborals de fons

Ha comparegut davant la comissió de treball del Senat