espanya

Pablo Iglesias renuncia a ser ministre

És la resposta a l'envit de Pedro Sánchez

Pablo+Iglesias+renuncia+a+ser+ministre

Pablo Iglesias renuncia a ser ministre. És la resposta a l’envit d’ahir de Pedro Sánchez. El socialista va dir que el principal entrebanc en les negociacions amb Unides Podem era, precisament, l’exigència d’Iglesias d’estar dins el Govern. En un missatge a les xarxes socials, el líder de Podem demana que aquest sigui el darrer veto per part del PSOE.

El PSOE ha respost que escoltarà les propostes d’Iglesias, sempre que no hi hagi ni vetos ni imposicions. El partit demana que es comenci a negociar pels continguts, i no pels càrrecs. A més, avisa que serà Sánchez qui triarà el seu equip. Per la seva banda, Ciutadans ha acusat els líders del PSOE i de Podem de fer un espectacle lamentable.

I Esquerra Republicana i Bildu han evitat concretar quin serà el seu vot, però diuen que si hi ha acord entre els socialistes i Unides Podem, no bloquejaran la investidura. A Junts per Catalunya ho decidiran després d’escoltar el discurs de Sánchez.

Com serà el debat d’investidura?

El debat d’investidura començarà dilluns a les 12 del migdia, amb la intervenció del candidat a la presidència, Pedro Sánchez. Una vegada haurà acabat, la sessió es reprendrà a les 4 de l’horabaixa. Serà el torn dels representants dels grups parlamentaris. Cada un tendrà 30 minuts i parlaran de major a menor, excepte el grup socialista, que en serà el darrer.

Hi haurà 10 minuts de rèplica i una contrarèplica de 3 minuts. Els grups que no tenguin temps per intervenir dilluns horabaixa, ho faran dimarts a partir de les 9 del matí.

Quan acabi el debat, es farà la primera votació. Sánchez necessitaria el suport de la majoria absoluta de la cambra. Si no ho aconsegueix, hi hauria una segona votació 48 hores després, el dijous, on n’hi hauria prou amb la majoria simple: més vots afirmatius que negatius.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

4 detinguts per una nova violació grupal a Múrcia

Un transeünt va trobar la víctima al carrer i ha estat qui n'ha donat la veu d'alarma.

Continua la recerca del presumpte assassí de Pilar C.P.

Els veïnats del seu poble natal, Paredes de Nava, a Palència, s'han concentrat davant de l'Ajuntament per mostrar el condol i rebutjar la violència contra les dones

Barcelona ret homenatge a les víctimes de la Rambla i Cambrils

S'ha realitzat un minut de silenci mentre sonava el Cant dels Ocells de Pau Casals. Les víctimes i familiars hi...