X

El pacte de la Paca, la matriarca de Son Banya: 3 anys i mig de presó per blanquejar doblers del negoci de la droga

En diferents escorcolls, la policia va trobar quatre milions d'euros enterrats casa seva i més de 7 quilos de joies enterrades a la caseta del ca

07/11/2019

El pacte de la Paca, la matriarca de Son Banya: 3 anys i mig de presó per blanquejar doblers del negoci de la droga

Imatge d'arxiu. /EFE

La Paca ha reconegut aquest dijous que va blanquejar doblers procedents del narcotràfic i accepta una condemna de 3 anys i mig de presó en una vista prèvia a l’Audiència de Palma, molt enfora dels 11 anys de presó que demanaven per a ella inicialment. Sigui com sigui, també haurà de pagar una multa de 12 milions d’euros.

La matriarca de Son Banya i altres 10 acusats més han arribat a un pacte amb la Fiscalia. Aquests accepten un any i nou mesos de presó i admeten que varen cobrar per ser testaferros de Francisca Cortés. A través d’ells, La Paca hauria comprat immobles, solars, vehicles i joies. I hauria obert una discoteca al polígon de Son Castelló. Ho hauria fet per legalitzar els beneficis que obtenia amb la venda de la droga. En els escorcolls, varen descobrir 4 milions d’euros que es varen trobar enterrats ca seva, l’any 2009, i més de 7 quilos de joies, enterrades a la caseta del ca. Algunes procedien de robatoris i d’altres les havien duit els propietaris per pagar la droga.

07/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris