X

Canviar les crosses per una taula de pàdel surf

Usuaris de l'Hospital Sant Joan de Déu, que han patit un ictus o una lesió medul·lar, fan esports aquàtics adaptats per avançar en la seva rehabilitació

28/07/2021

Canviar les crosses per una taula de pàdel surf

La taula de pàdel surf és adaptada. Té una cadira fixa on s'asseuen els usuaris.

En ser enmig de la mar, els usuaris del programa Proa, canvien la crossa o la cadira de rodes per una pala per remar. Devuit usuaris de l’Hospital Sant Joan de Déu participen enguany en aquesta activitat de rehabilitació amb caiac o pàdel surf. Tots ells han patit una discapacitat sobrevinguda a causa d’un ictus o d’una lesió medul·lar. Comencen el dia escalfant, sobre l’arena, i fan uns quants exercicis per estar en forma. Un cop ja han encalentit, és el moment de passar a la taula de pàdel surf. Aquesta pràctica la fan a cala Gamba, a Palma, just davant l’hospital.

La usuària Catalina Perelló fa pàdel surf amb una taula adaptada.

“La mar sempre m’ha estirat molt. I ara, poder fer això,  és un deu, perquè quan ets dins la mar et sents lliure”, explica la usuària Catalina Perelló, qui practica pàdel surf amb una taula adaptada segons el model de l’esportista paralímpic Álvaro Bayona. En lloc d’anar drets, en aquesta taula adaptada, els usuaris van asseguts amb una cadira fixada sobre la taula. “És increïble, perquè et permet de gaudir de la platja, i a la vegada fas un esport”, comenta Rafael, un usuari que practica caiac.

 

Alguns usuaris fan caiac sota l’atenció dels tècnics esportius.

“Pels usuaris, arribar a sortir a la mar no és cosa d’un dia. Prèviament hi ha hagut un treball diari al gimnàs de l’hospital. I quan els usuaris estan preparats arriba l’hora de sortir a la platja. S’ha de tenir molta de cura, i cada usuari s’ha de tractar de manera personalitzada”, diu Guillem Morey, tècnic esportiu de Sant Joan de Déu.

El programa Proa és de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, i el gestiona l’Hospital Sant Joan de Déu d’ençà de fa tres estius.

28/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris