ESPANYA

Pagesos i associacions ecologistes alerten de l’increment de construcció de parcs fotovoltaics a les Illes

Actualment s'estan tramitant una seixantena de projectes a les Balears


Pagesos i associacions ecologistes alerten de l’increment de construcció de parcs fotovoltaics a les Illes. Asseguren que de cada vegada són més grossos i passen per manco controls. Actualment s’estan tramitant una seixantena de projectes a les Balears.

Així es manifestaven els representants d’unes 400 entitats ecologistes de tota Espanya dimarts davant el Congrés dels Diputats. Dia 24 es va aprovar el reial decret lley 20/2022 que té 2 articles pels quals els macroprojectes de renovables de més de 50MW ja no han de realitzar cap avaluació ambiental. Col·lectius ecologistes de tot el país alerten de la perillositat d’aquest fet a través de la plataforma MacrorenovablesNO. A Balears unes 5 entitas ecologistes s’han mostrat preocupades per l’aprovació de la llei perquè creuen que amb el temps pot fer canviar la normativa Balear.

Les associacions denuncien que les Balears haurien d’haver aprovat la planificació territorial de les illes abans d’aprovar qualsevol projecte perquè així es construeix sense mesurar quanta energia es necessita realment.

A més aquest increment de construcció de parcs fotovoltaics entra en conflicte amb el món rural. Les associacions demanen una transició cap a energies renovables més planificada i que es dugui a terme, sempre que sigui possible, en territori ja urbanitzat o poc rendible per als agricultors. El conseller de transició energètica, Juan Pedro Yllanes, afirma que es prioritzarà la instal·lació dels parcs a altres tipus de sòl i que la darrera opció serà utilitzar sol rústic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |