X

Pagola omple la Galeria 6A de textures, taques, arrugues i colors

L'artista basc inaugura 'Maculaturas', un conjunt d'obres fetes amb materials "pobres"

18/12/2023

Pagola omple la Galeria 6A de textures, taques, arrugues i colors

L’artista basc Fernando Pagola torna a entrar a la Galeria 6A de Palma amb ‘Maculaturas’, un conjunt d’obres gràfiques nascudes com a un repte. “Ha estat una feina d’estampació fàcil, però complexa alhora”, explica. “Hem fet servir uns materials que no acostumen a fer-se servir en aquest procés”. Es refereix al paper Manila i el paper de seda.

El títol de l’exposició és ‘Maculaturas’. En diuen màcules perquè són papers per llençar, de proves, on és molt difícil imprimir: “Són molt delicats, però són els que fan que les transparències funcionin bé, i generen un món de taques, arrugues i textures que m’interessa molt”. I tot, combinat amb tintes molt lluminoses. El que li agrada a Pagola és que, en aquest material “pobre”, generen “una espècie d’alegria”.

L’artista és partidari que cadascú interpreti i gaudeixi l’obra a la seva manera, però reconeix que és la continuació d’una exposició anterior inspirada en la pilota basca. De fet, els volums que crea a ‘Maculaturas’ provenen de les ombres que generen els frontons. ‘Maculaturas’ s’inaugura dimarts, 19 de desembre, a la Galeria d’Art 6A de Palma.

18/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris