formentera

Paisatge i patrimoni de ses Salines de Formentera

Paisatge+i+patrimoni+de+ses+Salines+de+Formentera

Ses Salines de Formentera situades entre la Savina i es Pujols han jugat sempre un paper molt important per l’illa i és que no només han fet la seva funció de producció de sal. Al llarg del temps a aquest indret s’hi han establert elements de gran importància com una base d’hidroavions que va funcionar durant la guerra civil o fins i tot una piscifactoria d’ostra portuguesa.

L’explotació de la sal a les Pitiüses es va iniciar molt probablement a l’època fenícia o púnica. Una explotació que s’ha mantingut fins la nostra història més recent, passant per mà de personatges històrics com Guillem de Montgrí o Felip V. El mallorquí Toni Marroig i l’eivissenc conegut com en Ferrer van ser els qui van modernitzar aquesta producció. Posteriorment, Salinera Española va adquirir Ses Salines i va establir un model capitalista que va tenir un impacte molt positiu pels formenterers.

Malgrat que ses Salines continuen sent propietat de Salinera Española i que formen part del Parc Natural, poc en queda de l’explotació de la sal… Avui dia aquest indret és un dels punts turístics més importants de Formentera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Formentera relaxarà les mesures de prevenció de la COVID-19

A Formentera en aquests moments hi ha només dos casos lleus de COVID-19

Es rebaixaran les restriccions a Formentera

Encara no s'han concretat les noves mesures

Donen positiu 3 migrants arribats aquest cap de setmana

Han fugit dos migrants d'una pastera anterior que estaven passant la quarantena

El Consell de Formentera busca Policies Locals i Bombers

Setembre ha finalitzat amb gairebé 370 persones a l'atur