X

Palma activa la prealerta per sequera

Demanen als ciutadans i als grans consumidors (hotelers, Autoritat Portuària i AENA) que estalviïn aigua

16/11/2022

Palma activa la prealerta per sequera

Mercè Valero

El subministrament d’aigua a Palma està garantit, però les reserves estan molt baixes. Per això, l’Ajuntament ha declarat la prealerta per sequera per tercera vegada (la darrera va ser el 2016).

La comissió encarregada del tema s’ha reunit per primera vegada aquest dimecres i ha acordat revisar el pla d’actuació vigent, fer un pla de conscienciació a la ciutadania perquè estalviï aigua, i donar avís als grans consumidors, com hotels, l’Autoritat Portuària i AENA, perquè posin en marxa accions d’estalvi.

Ha plogut tan poc els darrers mesos, que l’embassament de Cúber està al 35 % (fa just un any, estava al 70 %) i els pous de la zona nord i les fonts també tenen nivells d’aigua molt baixos. A més, no hi ha previsió que la situació millori a curt termini.

Emaya també posa en marxa mesures per garantir el subministrament: rebaixa l’extracció d’aigua de pous, la dels embassaments l’aturarà a principis de desembre i també incrementarà la compra d’aigua dessalada.

Si la situació no millora, cap al febrer es podria activar l’alerta per sequera. Si és així, s’aplicarien accions encara per concretar. El pla pretén evitar una situació de sequera extrema, cosa que no ha passat mai fins ara.

16/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris