societat

Palma acull diversos actes per recordar la fragilitat dels drets dels majors

Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractacment a les persones grans

Palma+acull+diversos+actes+per+recordar+la+fragilitat+dels+drets+dels+majors

L’arribada de la pandèmia va posar encara més en relleu la fragilitat dels drets de la gent gran. Els usuaris de les residències quedaren tancats al seu interior durant mesos, sense cap contacte amb l’exterior ni amb els seus éssers estimats. Molts moriren. D’altres quedaren desemparats a les seves llars, sense rebre l’atenció necessària. Avui se celebra el Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament a les persones grans. Per això, un grup de persones de diveses plataformes que defensen els drets dels majors, s’han concentrat avui a la plaça de Cort.
També a Palma i per aquest mateix motiu, s’ha celebrat la trobada de professionals ‘Una mirada a la protecció de la gent gran’, on hi han participat professinals i tècnics en la gestió directa dels serveis assistencials a la gent gran. També hi ha participat el Conseller d’Afers Socials del Consell de Mallorca i President de l’IMAS, Javier de Juan. ha explicat les línies d’actuació amb les que es replantegen una nova estratègia per donar una millor cobertura a les seves necessitats.
Ara, prop d’un 15% de la població a Espanya és major de 65 anys i es calcula que d’aquí a dues dècades aquesta xifra s’haurà duplicat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pere Perelló: “Jurídicament, la figura de l’agent Covid no s’aguanta per enlloc”

L'exdirector General d'Interior insisteix en les crítiques a la figura anunciada pel Govern, les quals ha fet públiques juntament amb...

14 denúncies a una botellada intervinguda a Sa Punta

Els participants foren sorpresos mentre consumien alcohol a la via publica escoltant música a un volum molt elevat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius

El Centre de Salut de Ferreries participa en un estudi sobre la influència de les conductes positives en la incidència de les malalties

És l'únic centre de salut de Menorca seleccionat per formar part del projecte Cohorte DESVELA