societat

Palma amplia la xarxa d’acollida per a víctimes de violència masclista

El confinament i la crisi econòmica han agreujat la situació de les víctimes

Palma+amplia+la+xarxa+d%27acollida+per+a+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+masclista

L’Institut Balear de la Dona ha cedit dos pisos més a l’Ajuntament de Palma per allotjar-hi dones víctimes de violència masclista.

Ara la ciutat ja té 76 places per acollir dones en aquesta situació: 6 pisos, un centre d’acollida i un hotel habilitat durant l’estat d’alarma que s’ha mantingut amb la mateixa funció.

Les dones que necessiten protecció (com una ordre d’allunyament) són allotjades al centre d’acollida, que té mesures de seguretat. Tant als pisos com a l’hotel hi accedeixen dones amb fills que decideixen sortir de la situació de violència, però que no es troben en risc. S’hi estan el temps necessari per ajudar-les a superar la situació, trobar feina i tenir una vida autònoma.

La regidora de Justícia Social de Palma, Sonia Vivas, considera necessari augmentar la ràtio que marca el Govern, que és d’una plaça per cada 3.500 dones. La ciutat supera el mínim de 60 que hauria de tenir, però segons Vivas és insuficient, i més ara, en plena crisi econòmica, quan és més difícil que les víctimes trobin una feina i puguin tornar a ser econòmicament independents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un terç dels metges de Menorca fa vaga per evitar que titulats sense experiència puguin cobrir les places vacants

Simebal demana que s'accelerin les homologacions dels facultatius extracomunitaris, que són un terç dels que treballen a Menorca

Un 80% dels metges secunden la vaga a les Balears, segons Simebal

Demanen que es retiri el decret que permet la contractació de professionals sense l'especialitat corresponent