societat

‘Palma camina’ cap a una mobilitat sense cotxes que comença al setembre amb l’ampliació d’ACIRE a centre ciutat

L'Ajuntament vol iniciar la implementació d'un seguit mesures per crear zones de baixes emissions, amb restriccions de trànsit al centre de la ciutat

%26apos%3BPalma+camina%26apos%3B+cap+a+una+mobilitat+sense+cotxes+que+comen%C3%A7a+al+setembre+amb+l%26apos%3Bampliaci%C3%B3+d%26apos%3BACIRE+a+centre+ciutat

La Palma Camina serà “una Palma molt més sostenible, on el protagonista sigui el vianant”, afirma Francesc Dalmau, regidor de Mobilitat de Ciutat.

En vermell, serà la zona on podrà circular tothom, però només aparcar-hi els residents. “Tenim una la Llei del canvi climàtic que ens diu que les ciutats de més de 50.000 habitants han de generar zones de baixes emissions”, destaca Dalmau.

En blau, total restricció per a qui no visqui a la zona. És un projecte a mitjà termini que iniciarà les primeres passes el mes de setembre amb una de les mesures més controvertides: al carrer de Bonaire. El mes que ve hi ampliaran l’ACIRE, és a dir, només hi podran aparcar els veïnats.

Avui, hi ha cartells en contra d’aquest ACIRE. A cada aparador, una reivindicació. Diuen que el projecte ofegarà el comerç local. En una carnisseria asseguren que la gran majoria dels seus clients són de fora del barri. Els comerços es preparen per a la batalla legal. Els veïnats, en canvi, aposten per un terme intermedi.

Però l’Ajuntament diu que el temps els donarà la raó. “Tanta necessitat d’anar recuperant espai per als vianant que després resultat ser un èxit per al teixit comercial. Per tant, jo hi ha critiques que, sincerament, ara per ara amb l’experiència que tenim a Palma, jo no me les crec”, assegura Dalmau.

Agafam el mapa i visitam un altre dels punts d’aquesta Palma Camina, l’entorn de la Plaça de Toros. Un dels barris limítrofs on s’implementarà el sistema ORA. Aquí minva la resistència dels veïnats.

L’objectiu final, diu Dalmau, és deixar els cotxes a la perifèria de la ciutat i que l’accés al centre es faci majoritàriament amb transport públic. Un canvi de paradigma que segons l’Ajuntament segueix la tendència de les grans ciutats europees.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Continua la tendència de davallada de contagis Covid a Balears

Salut ha notificat avui la mort d'una dona de només 32 anys a Mallorca que, a més, patia una patologia...

12 menors tutelades per l’IMAS, involucrades en la gran operació policial contra la corrupció de menors a Palma

La primera fase d'aquesta investigació es va dur a terme al mes d'agost amb la detenció de les tres primeres...