X

Palma celebra el seu primer Dia del Còmic i el Tebeo

És la primera vegada que se celebra aquest dia en l'àmbit estatal: el març de 1917 es va publicar la primera edició de la revista TBO

17/03/2023

Javi Pujol

Alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny amb passió per la vinyeta s’han ajuntat per aprendre d’un mestre, el dibuixant Álex Fito. Ha estat una de les primeres activitats que s’han organitzat a Palma amb motiu del Dia del Còmic i el Tebeo.

És el primer any que se celebra en l’àmbit nacional aquesta festa. I és que el març de 1917 va ser quan es va publicar la primera edició de la revista TBO. Un dia que el Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca ha aprofitat per anunciar que un casal d’Inca acollirà un nou museu de còmic, el qual vol ser un referent per tot l’estat.

També hi ha hagut activitats a la Biblioteca de Can Sales, en què hi ha hagut un taller d’il·lustració a càrrec d’Aina Llobera i un espai d’intercanvi de llibres. Els amants de les vinyetes han cedit aquelles obres que ja tenen ben llegides a canvi d’endinsar-se en noves històries.

Còmic, anime, novel·la gràfica, tebeos… Múltiples formats que ofereixen nous mons d’entreteniment, reflexió i crítica. I que des d’enguany, ja tenen el seu dia: el 17 de març.

17/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris