societat

Palma crea cada any un monstre de tovalloletes humides de 1.000 tones

Aquest producte genera embossos a les depuradores i canonades i suposa un cost per al consistori de 270.000 euros 


Creix el problema de les tovalloletes humides a la xarxes de sanejament dels municipis de les Balears. Només a Palma i desde fa tres anys es recullen mil tones d’aquest producte cada any, que els ciutadans llancen al sistema del clavegueram. És un problema que genera embossos a les depuradores i a les canonades de la ciutat i que suposa un cost de devers 270.000 euros cada any per a l’Ajuntament. A Eivissa, el problema més gran l’ha tengut el consistori de Sant Josep. El tap que provoquen les tovalloletes a la xarxa ha provocat enguany vessaments a la mar d’aquest material.

El regidor d’aigües de l’Ajuntament de Sant Josep, Ángel Luis Guerrero, explica que “el que fa aquest tipus de material és aturar les bombes d’impulsió de les depuradores, que estan pensades per dur un tipus de material que no és aquest, perquè no és un material biodegradable.  Al final quan s’atura una bomba, l’aigua continua arribant en aquest bombeig, per tant,  finalment es produeix un vessament a la mar”

A Palma, el responsable del Cicle de l’Aigua, Jaume Femenies, reconeix que el problema va en augment des de l’any 2010, perquè “els ciutadans utilitzen, de cada vegada més, aquest producte”  i demana a la població que en minimitzi l’ús i, en cas que no puguin, les llencin al fems.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La cancel·lació de Sant Joan provocarà importants pèrdues econòmiques als firaires

Només a les Balears, unes 70 famílies viuen directament del món de les fires

Els turoperadors vaticinen un descens del 68% del turisme anglès a Menorca al final de l’estiu

Confien que els anuncis en positiu des de les administracions ajudin a capgirar la situació

Alguns gimnasos han optat per impartir classes a l’aire lliure

Una fórmula que dona més tranquil·litat a alguns clients