societat

Palma defensa el seu projecte de tractament de residus sense TIRME

Neus Truyol: "Si decidíssim executar-lo avui mateix necessitaríem sis anys per posar-lo en marxa perquè és un procés complex"


“És un projecte més barat que el model actual i tenim l’obligació d’estudiar la seva viabilitat”. Són paraules de la regidora d’Ecologia de Palma, Neus Truyols, després de conneixer la reacció del Consell de Mallorca al seu pla propi de tractament de residus. Un pla de triatge de rebuig per desminuir la quantitat que s’envia a Son Reus, i estalviar així la factura per sòlids urbans – 27 milions d’euros el 2017-, que Sandra Espeja, consellera insular de medi ambient, avisa que encariria la tarifa que paguen la resta de mallorquins. Truyol critica que el problema de fons és el contracte amb Tirme i el cost que suposa per l’administració pública, tant econòmica com ambientalment.

En declaracions a l’informatiu vespre d’IB3 Ràdio, Neus Truyol, ha explicat que s’ha encarregat un segon estudi per poder aprofundir més en quina és la tecnologia que es necessitaria per fer aquest tractament de residus. “Si decidíssim executar-lo avui mateix necessitaríem cinc o sis anys per posar-lo en marxa perquè és un procés complex; per això volem començar a plantejar-lo ara, també per generar el debat públic i institucional pertinent per veure com fem aquesta transició cap aquest model més barat i més sostenible que nosaltres plantejam”, exposa la responsable palmesana d’ecologia. “Entenc que amb els consellers de medi ambient Sandra Espeja i Vicenç Vidal coincidim que és més positiu fer projectes a on la recuperació i el reciclatge sigui més factible i a més a més sigui més barat”, afegeix Truyol.

Segons els càlculs de Cort, el nou sistema de triatge de residus suposaria pels ciutadans un estalvi del 30% donat que tendria un cost de 17 milions d’euros front als 27 milions de despesa que va costar a Palma la gestió de fems a Son Reus l’any passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca

L’Ajuntament de Ciutadella pagarà prop de 600.000 euros al Club Voleibol Ciutadella

El consistori haurà d'abonar els 60.000 euros anuals compromesos pel govern del PP i que l'administració va deixar de pagar...

Menorca actua als trams més inaccessibles del Camí de Cavalls per evitar-ne la degradació

S'han empedrat 53 metres entre la finca pública d'Alforí de Dalt i la platja d'Es Alocs

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

L'informe de l'ONG treu a la llum un abocador de plàstics i vidres de Felanitx, com a exemple de mala...