X

Palma és la ciutat espanyola on hi ha més denúncies per violència de gènere

L'Ajuntament creu que la gran sensibilització que hi ha a Ciutat contra la violència masclista contribueix al fet que hi hagi més denúncies

21/11/2023

Redacció

Palma torna a ser la ciutat estatal amb més denúncies per agressions per violència de gènere. L’Ajuntament creu que la sensibilització més gran de la població fa que, durant els últims 15 anys, Ciutat lideri les denúncies per violència masclista. A les Balears, un de cada dos homes denunciats són espanyols, i prop del 60%  correspon a coneguts o membres de la família. També creixen les agressions en manades.

La mitjana dels últims 15 anys és per sobre de les 100 denúncies, mentre que a la resta de l’Estat són prop de 60. Un volum de denúncies que no està relacionat amb l’arribada de turistes, i sí amb la major sensibilització que hi ha a la capital balear.

A més, s’ha experimentat un creixement de l’assetjament telemàtic. La ciberdelinqüència sexual afecta dones i, sobretot, les menors de 16 anys. Un fet que s’està tractant a través de programes educatius a les escoles i instituts.

El Consistori palmesà ha mantingut, durant el 2024, les partides pressupostàries en aquesta matèria, i ha ampliat, en 30.000 euros, el programa d’acollida de dones maltractades i dels seus fills.

Notícies relacionades >

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris