X

Palma és la segona ciutat amb més embossos d’Espanya, només per darrera Barcelona

Els conductors que circulen per la capital de les Illes passen un 25% de temps extra en embossos durant cada viatge

04/06/2019

Palma és la segona ciutat amb més embossos d’Espanya, només per darrera Barcelona

Marina Forteza

Els conductors que circulen per la capital de les Illes passen un 25% de temps extra en embossos durant cada viatge. Són dades del darrer Índex Anual del servei d’informació viària Tom Tom Traffic, que segueix en temps real els moviments de vehicles a les carreteres. Quantifiquen un problema, l’alta densitat de trànsit, que durant l’estiu s’accentua a l’arxipèlag. Tenim un parc mòbil que gairebé supera el vehicle per persona, i això sense comptar els de lloguer i els propis dels turistes.

Francisca Bennàssar, vocal de Psicologia del Trànsit i Seguretat Vial del Col·legi de Psicòlegs (COPIB), assegura que la densitat circulatòria és un factor que augmenta l’agressivitat dels conductors. De fet, un de cada tres ciutadans de les Balears reconeixen que es posen agressius quan condueixen.

Per cada trajecte de mitja hora, si passam per Palma, hi hem d’afegir 10 minuts a causa de les retencions, més el temps extra que necessitem per aparcar. Els embossos són la tercera causa de l’agressivitat al volant, però també ho són l’estrés i el comportament dels altres vehicles.

Segons l’informe de Tom Tom Traffic, no hi ha cap ciutat espanyola que es compti entre les 100 metròpolis amb més embossos del món. Un ranking que lidera Mumbai. En aquesta ciutat índia, els conductors passen un 65% de temps extra aturats a cada trajecte que fan. La companyia de GPS adverteix que, a més dels problemes de temps i d’estrés, s’ha de tenir en compte l’impacte ambiental que això ocasiona.

04/06/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris