X

Palma inaugura la Nit de l’Art 2022

Els organitzadors donen enguany més protagonisme als espais institucionals i s'han afegit galeries al recorregut oficial

15/09/2022

Palma inaugura la Nit de l’Art 2022

La Galeria Aba Art Lab s’ha omplert de llum. Del treball lumínic que irradien les obres de Mercedes Laguens. De filosofia, color i abstracció. Segons la pintora, aquesta llum està relacionada “amb l’amor, l’esperança, el saber, la saviesa”. A la Galeria Fran Reus, una instal·lació de la jove promesa Abel Jaramillo valora la figura del cineasta extremeny Celestino Coronado. Aquest artista visual parla d’un “arxiu improvisat” que té a veure amb “els afectes i l’amistat”.

Propostes trencadores que s’inauguren aquest dissabte, però que alguns afortunats ja han pogut admirar gràcies a les visites dialogades. La guia turística Virginia Pislot assegura que els participants poden entrar-hi amb antelació, parlar amb l’artista i es genera “un moment privilegiat”. Tot i que també hi ha hagut espai per a la crítica. Una assistent s’ha queixat que les visites es facin només en anglès i en castellà, però “aquí tenim dues llengües cooficials“.  L’associació de galeristes diu que s’han programat visites en català a l’octubre.

Una setmana

Per ara, els membres d’Art Palma Contemporani estan enfocats en una de les edicions més ambicioses que s’han programat. Així ho ha explicat el president de l’associació, Fran Reus. “No només és una nit, ho hem convertit pràcticament en una setmana”, ha afirmat Reus. Enguany, els organitzadors donen més protagonisme als espais institucionals, i s’han afegit galeries al recorregut oficial. I s’escalfen motors perquè aquest dissabte Palma s’ompli d’art.

15/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris