X

Palma ret homenatge a Dolores Sampol, un dels màxims exponents de la pintura contemporània illenca

La Planta Noble del Casal Solleric acull aquesta mostra retrospectiva composta per més d'un centenar de pintures i esbossos

22/03/2023

Palma ret homenatge a Dolores Sampol, un dels màxims exponents de la pintura contemporània illenca

Miquel García

Revisant la seva obra, pot semblar que Dolores Sampol va viure moltes vides. Una de ben aferrada a la família, amb el seu fill Guillem Riutort com un dels protagonistes; una altra vida com a viatgera, i una darrera fase creativa molt més conceptual i colorista. La mostra ‘Dolores Sampol. Pintora, 1954-2020’ és una retrospectiva que ens acosta a l’obra d’aquesta pintora, desconeguda per a molts, però reconeguda pel sector artístic com a un dels màxims exponents de la pintura contemporània illenca.

Sampol va ser una pintora prolífica que va començar la seva carrera artística després d’exercir una dècada com a restauradora. D’aquí la complicada tasca de la comissària de la mostra Bel Font, qui ha fet una selecció de més de 60 obres i una altra seixantena més d’esbossos extrets de l’estudi de la pintora i que, molts d’aquests, mai no s’havien exposat abans. Per això, els organitzadors de l’exposició l’han definit com un regal per a la ciutadania. Una iniciativa que Guillem Riutort, fill de la pintora, engega poc després de la mort de la seva mare.

‘Dolores Sampol. Pintora, 1954-2020’ s’inaugura aquest dijous horabaixa a la Planta Noble del Casal Solleric, a Palma.

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris