política

Palma suprimeix els pressupostos participartius de 2020 per repensar-los

L'Ajuntament reconeix la baixa participació de l'edició anterior i vol repensar-ne el model de cara a l'any que ve

Palma+suprimeix+els+pressupostos+participartius+de+2020+per+repensar-los

Els pressupostos participatius enguany desapareixen de la capital. Palma va ser el primer municipi de les Balears a apostar per aquesta manera de participació ciutadana. Un model fallit a Ciutat per la baixa participació i perquè projectes guanyadors, com aquests zones verdes, carrils bici o instal·lacions esportives no s’han materialitzat tot i haver-hi els doblers reservats.

La intenció de Cort és redissenyar i rellançar els pressupostos participatius per a l’any que ve. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, l’aturada també servirà per reactivar els projectes aturats.

L’equip de govern vol que un dels pilars dels futurs pressupostos participatius siguin les associacions de veïnats, “sobretot per augmentar la participació i implicar-les més, tot assegurant-les que els projectes que guanyin sí que es faran; una cosa que va costar la legislatura anterior”, afegeix Jarabo.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, critica la “terrible lentitud administrativa de l’Ajuntament i a la incapacitat per executar els projectes en el termini establert”.

Sobre el paper, els projectes guanyadors havien d’esdevenir realitat en un any. Un termini que ha estat impossible d’acomplir. A més d’ampliar-ne els temps, els veïnats demanen millorar-ne la dotació econòmica.

“No és de rebut que, sent una ciutat i un ajuntament capdavanters, els pressupostos participatius sols siguin d’1,5 milions en relació amb els 550 milions d’euros de pressupost global que té l’Ajuntament de Palma”, denuncia Forteza.

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma recorda que part dels doblers dels pressupostos participatius del 2018 es van perdre per no executar a temps els projectes guanyadors. Com que aquest fons (gairebé un milió d’euros) es van convertir en romanent de tresoreria, al final es van destinar a amortitzar deute bancari per obligació de l’anomenada Llei Montoro, en comptes de gastar-los en equipaments ciutadans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Fina Santiago demana al ministre Escrivá que es tingui en compte la situació actual a l’hora d’atorgar l’IMV

La consellera recull la dada aportada per diversos mitjans de comunicació, segons la qual només 160 famílies haurien accedit a...

El Govern augmenta un 12% la inversió a Menorca en els pressupostos de 2021

Es preveu tirar endavant 77 habitatges protegits, noves residències, les seus de l'Escola d'Adults i el Conservatori o les reformes...

Inici tímid de les preguntes d’iniciativa ciutadana al Parlament

Només una pregunta d'iniciativa ciutadana s'ha presentat a la cambra, des que es va posar en marxa fa un mes...

PP i Ciutadans aproven els pressupostos del Consell d’Eivissa

Els comptes han rebut el vot en contra de PSOE i Unides Podem i ascendeixen a 102 milions d'euros