política

Palma suprimeix els pressupostos participartius de 2020 per repensar-los

L'Ajuntament reconeix la baixa participació de l'edició anterior i vol repensar-ne el model de cara a l'any que ve

Palma+suprimeix+els+pressupostos+participartius+de+2020+per+repensar-los

Els pressupostos participatius enguany desapareixen de la capital. Palma va ser el primer municipi de les Balears a apostar per aquesta manera de participació ciutadana. Un model fallit a Ciutat per la baixa participació i perquè projectes guanyadors, com aquests zones verdes, carrils bici o instal·lacions esportives no s’han materialitzat tot i haver-hi els doblers reservats.

La intenció de Cort és redissenyar i rellançar els pressupostos participatius per a l’any que ve. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, l’aturada també servirà per reactivar els projectes aturats.

L’equip de govern vol que un dels pilars dels futurs pressupostos participatius siguin les associacions de veïnats, “sobretot per augmentar la participació i implicar-les més, tot assegurant-les que els projectes que guanyin sí que es faran; una cosa que va costar la legislatura anterior”, afegeix Jarabo.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, Joan Forteza, critica la “terrible lentitud administrativa de l’Ajuntament i a la incapacitat per executar els projectes en el termini establert”.

Sobre el paper, els projectes guanyadors havien d’esdevenir realitat en un any. Un termini que ha estat impossible d’acomplir. A més d’ampliar-ne els temps, els veïnats demanen millorar-ne la dotació econòmica.

“No és de rebut que, sent una ciutat i un ajuntament capdavanters, els pressupostos participatius sols siguin d’1,5 milions en relació amb els 550 milions d’euros de pressupost global que té l’Ajuntament de Palma”, denuncia Forteza.

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma recorda que part dels doblers dels pressupostos participatius del 2018 es van perdre per no executar a temps els projectes guanyadors. Com que aquest fons (gairebé un milió d’euros) es van convertir en romanent de tresoreria, al final es van destinar a amortitzar deute bancari per obligació de l’anomenada Llei Montoro, en comptes de gastar-los en equipaments ciutadans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Oriol Baradad, escollit per unanimitat nou coordinador del PSM-Més per Menorca

La nova executiva vol estalonar polítiques socials per afrontar la crisi que genera la pandèmia

El Consell de Menorca destina gairebé 300.000 euros a atraure més turistes britànics

A les connexions de Ryanair es preveu que la setmana que ve s'hi afegeixin les de Jet2, Easyjet i British Airways

Ajornen projectes de l’ITS a Mallorca per valor de 30,5 milions per mor de la crisi sanitària

Entre ells, la perllongació del metro fins al Parc Bit o el centre d'interpretació al Parc Natural Es Trenc Salobrar

El PP reclama l’abaratiment del preu de les mascaretes

Mascaretes gratuïtes per a pensionistes i desocupats, i bonificades per la Seguretat Social en la resta de casos