X

Palma suspèn la campanya de bons de descompte fins solucionar-se els problemes tècnics

Pimeco ho atribueix a un "risc innecessari" de canviar el servidor informàtic que acull la plataforma per validar els vals

28/03/2023

Palma suspèn la campanya de bons de descompte fins solucionar-se els problemes tècnics

Extracte del cartell informatiu de la suspensió de la campanya de bons de descompte comercial a Palma

Redacció

El departament municipal de Palma Activa ha suspès de manera temporal la campanya comercial dels bons de descompte que va començar aquest dilluns pels problemes d’accés a la plataforma digital on es validen els vals. 406 establiments s’han adherit a la iniciativa de l’ajuntament palmesà i el teixit comercial que compta amb una inversió d’un milió d’euros per a posar en circulació prop de 100.000 bons.

L’Associació de la Petita i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha atribuït els problemes tècnics al “risc innecessari” de canviar de servidor informàtic. “És una decisió molt complicada, canviar de servidor quan les anteriors campanyes tot havia funcionat perfectament”, ha declarat el president de Pimeco, Antoni Fuster.

El sistema “no va suportar l’elevat volum d’entrades coincidint amb la posada en marxa de la campanya”. “El d’ahir va ser un caos terrible, és una campanya de gran èxit que la gent espera. Això no pot tornar a passar”, etziba Fuster en referència a la situació que va generar malestar tant entre compradors i comerciants en el primer dia de posar-se en marxa els bons.

Després de més d’una hora d’espera (l’inici de campanya va ser a les 17.00 h), alguns comerciants varen optar per reservar el producte, cobrar-lo i guardar-lo a l’establiment, mentre que d’altres permetien als clients endur-se el producte descomptat tot apuntant a mà a un paper les dades dels compradors.

Inicialment, la campanya de Palma Activa ha d’abastar fins dia 7 de maig. Ofereix nou vals de descompte de 10 euros cadascun, tant als palmesans com als visitants. Cadascun dels més de 400 establiments adherits té 123 vals i es faran dues fases més; una que començarà l’11 d’abril i l’altra, dia 24.

28/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris