X

Palma tendrà un nou centre d’operacions per als busos elèctrics de l’EMT

S'ubicarà al polígon de Son Rossinyol i podria estar enllestit a finals del 2026

09/02/2024

Redacció

El nou centre d’operacions de l’EMT estarà ubicat a una parcel·la municipal de 30.000 metres quadrats situada al polígon de Son Rossinyol, just davant de la presó de Palma. Es tracta d’un terreny on actualment aparquen alguns dels treballadors del polígon. Allà, l’Ajuntament hi vol instal·lar les cotxeres per als busos elèctrics amb un total de 108 punts de recàrrega. Però també hi té previst construir un edifici d’aparcaments amb una capacitat per a prop de 800 vehicles. D’aquesta manera, es donaria una solució a la manca d’aparcaments que hi ha al polígon industrial, segons ha explicat el batle de Palma, Jaime Martínez.

El nou centre d’operacions tendrà un cost de 13,4 milions d’euros. A més, l’EMT té previst invertir-ne 5 cada any. Es preveu que les obres es licitin a final d’any i que comencin al llarg del primer trimestre del 2025. Unes obres que s’allargaran durant un any i mig. “Això va lligat a la renovació de la flota. El nostre objectiu és acabar la legislatura amb 100 vehicles elèctrics, que tenen un cost total de 76 milions d’euros”, ha dit Martínez. I aquí, el batle de Palma torna a posar la pilota damunt la teulada del Govern central. Reclama que els 185 milions que Madrid tenia prevists per al tramvia de Palma es destinin a projectes com aquest, segons ha puntualitzat, “sostenible i de millora de les comunicacions”.

En qualsevol cas, les previsions apunten que ja el 2030 el 100% de la flota de busos de l’EMT sigui elèctrica. Això són uns 200 vehicles. Un objectiu, ha dit el batle, “irrenunciable” per a la ciutat de Palma.

El transport públic creix a Palma 

El metro i el bus de Palma varen guanyar, en conjunt, prop de 17 milions de passatgers durant el 2023. Primer any, recordem, de la gratuïtat del transport públic. L’EMT va registrar, així, més de 52 milions de viatgers, un 45% més que tot el 2022. Pel que fa al metro, la xifra va fregar els dos milions de passatgers, segons les darreres dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística.

09/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris