X

Palma, un port atractiu per als creuers tot i el debat sobre aquest turisme

Visitam un dels quatre creuers que han fet escala avui al Port de Palma

03/07/2018

Palma, un port atractiu per als creuers tot i el debat sobre aquest turisme

Quatre creuers han coincidit avui dimarts al Port de Palma: són vaixells de fins a 300 metres d’eslora que fan la ruta de la Mediterrània. Entre tots quatre, tenen capacitat per a 15.000 persones, sumant passatgers i tripulacions.

En ple debat sobre l’impacte que té aquest tipus de turisme, hem visitat un d’aquests creuers, el Norwegian Spirit. El seu director, Dave Betanzos, assegura que ni la tripulació ni el passatge percep cap sensació de malestar a Palma. Afegeix, a més, que la cura del medi ambient és una de les seves prioritats.

De fet, ens ha explicat que la companyia americana de creuers Norwegian Cruise Line va ser de les primeres a començar a eliminar els plàstics. Als seus vaixells, per exemple, no hi ha ni canyetes ni escuradents de plàstic. Aquí, ens diuen, tot es recicla i hi ha un equip de treballadors específic que vetlla pel medi ambient a bord.

L’escala d’aquest creuer a Palma és de 8 hores. Per als seus passatgers, aquesta és una destinació atractiva i variada per passar-hi el dia.

Per a la naviliera, el de Palma és un port fàcil i accessible a l’altura, apunten, d’altres ports de la zona.

El Norwegian Spirit és un dels tres creuers que la companyia americana té a la Mediterrània. Després de Barcelona i Palma, parteix a les tres cap al port de Cagliari, a Sardenya, amb 2.000 passatgers i 900 tripulants de més de 50 nacionalitats.

03/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris