X

Palma, vuitena ciutat més atractiva del món per als “nòmades digitals” executius

Segons l'estudi de la consultora Savills, destaca per la qualitat de vida i la bona connectivitat digital, però té deures a fer en connectivitat aèria

13/09/2023

Palma, vuitena ciutat més atractiva del món per als “nòmades digitals” executius

Guillermo Gayà

Donal Horgan és un irlandès que fa 3 mesos que viu i treballa a Palma, amb la perspectiva de quedar-s’hi un temps més. Fa feina a distància per a una empresa internacional de canvi de divises i s’ha instal·lat a Palma Coliving, el primer coallotjament de la ciutat on conviu amb altres “nòmades digitals”.

“Fa uns mesos pensava en un lloc per passar-hi l’estiu i volia anar a Espanya, però no sabia a on. Vaig descobrir aquest coallotjament de Palma per un anunci a Instagram i, immediatament, vaig pensar que seria una oportunitat fantàstica. Tot seguit, vaig reservar-hi per a quatre mesos”, explica Horgan.

Segons el darrer informe de la consultora immobiliària Savills, la capital de les Balears ha entrat per primera vegada en el club de les 20 millors destinacions del món per al segment més “sènior” i executiu d’aquests professionals. La ciutat ocupa el lloc número 8 en un rànquing que encapçala Abu Dhabi, i en el qual, entre les primeres 10, només hi ha dues ciutats espanyoles: Màlaga (la millor situada, en el lloc número 2)  i Barcelona (en el lloc 7). Segons l’estudi de Savills, Palma obté molts bons resultats en qualitat de vida i velocitat d’Internet, però té manco punts en oferta immobiliària i connectivitat aèria, tot i que està millorant.

“Palma ofereix un estil de vida atractiu per a moltes persones, amb oci, restaurants, platges i un clima favorable. I també ofereix connectivitat, tant digital com física. Té molt bona connectivitat aèria, especialment amb Europa i també vols directes als Estats Units”, explica des de Londres el director de l’estudi, Paul Tostevin.

Ciutat atreu cada vegada més “nòmades digitals”, en part gràcies a la recent creació del visat per a teletreballadors internacionals per part del govern central, que facilita el permís de residència als professionals de països de fora de al Unió Europea. Un símptoma de la bona reputació de la ciutat és que els responsables de Palma Coliving cerquen una ubicació per obrir un segon establiment a la ciutat. Recentment han inaugurant un establiment a Barcelona i, pel desembre, n’obriran un a València.

L’oferta immobiliària de qualitat per als “nòmades executius” és un aspecte fonamental. “Els costos immobiliaris pugen a moltes ciutats i Palma no n’és una excepció”, diu Tostevin, “però en l’àmbit global encara ofereix uns preus competitius si es comparen amb les grans capitals. Els lloguers són menys de la meitat dels de Londres o Nova York”.

En Donal subratlla que “Palma és una ciutat preciosa. Té restaurants i bars magnífics i un molt bon accés a la resta de l’illa. Pel que fa als preus, em sembla que no és el lloc més barat d’Espanya, però comparat amb Irlanda, sí que és més barat”, afegeix. Ell planeja quedar a Ciutat fins a l’octubre, i després pensa passar els mesos de novembre i desembre a les Canàries, per descobrir un lloc nou i disfrutar del clima càlid de l’arxipèlag meridional durant la tardor.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris