X

Pares i docents de l’escola de Can Misses demanen que es prenguin mesures per mitigar la calor a les aules

No tenen aire condicionat i arriben a temperatures de 32 graus

14/09/2022

Pares i docents de l’escola de Can Misses demanen que es prenguin mesures per mitigar la calor a les aules

Gemma Guasch

A una de les aules del CEIP Can Misses, el termòmetre ja marca 31 graus a les 10.30 hores del matí, amb una humitat també elevada que incrementa la sensació de calor. “Acab d’anar a veure la meva filla perquè havia de fer una gestió i estava tota xopa; m’ha dit que tenia molta calor. Tenen dos ventiladors i una finestra oberta, però no tenen suficient corrent”, explica Sabina Torné, mare de dos alumnes del centre, en sortir de l’escola.

Tot i que les famílies dels alumnes estaven disposades a aportar sous per comprar ventiladors -n’hi ha dos de paret a cada aula-, la direcció del centre els ha aconsellat no fer-ho, perquè la potència elèctrica no permet la instal·lació de molts aparells. Josep Cardona, mestre del CEIP Can Misses, recorda que l’escola té més de 35 anys i necessita millores, com és la instal·lació d’un sistema d’aire condicionat adequat. Afegeix que els boixos han de dur dues botelles d’aigua de casa i, en alguns casos, també una camiseta de recanvi.

La conselleria d’Educació ha posat en marxa un protocol que, entre altres coses, determina les activitats que es recomana evitar en cas d’altes temperatures als centres educatius. Amb vista al pròxim any, preveu elaborar un pla que determinarà la necessitat de dur a terme actuacions en els centres, les quals poden ser d’aïllament tèrmic, ventilació o instal·lació de sistemes de climatització.

14/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris