política

El Parlament rebutja Jaime Far com a director de l’Oficina Anticorrupció

Els partits dels Acords pel Canvi necessitaven el suport de tres cinquenes parts de la Cambra

El+Parlament+rebutja+Jaime+Far+com+a+director+de+l%27Oficina+Anticorrupci%C3%B3

No hi ha hagut sorpreses. Jaime Far s’haurà d’esperar a una segona votació per ser escollit director de l’Oficina Anticorrupció.

Els partits dels Acords pel Canvi –PSIB, MÉS i Podem– necessitaven el suport de tres cinquenes parts del Parlament per tirar endavant el nomenament. Amb 31 vots a favor, 24 en blanc i dos nuls, això no ha estat possible. El Pi ha escenificat la seva abstenció i ara s’haurà d’esperar a una segona votació, en què només es necessitarà una majoria simple. No serà abans de 15 dies i, previsiblement, coincidirà amb el ple del debat dels pressupostos.

També a la sessió d’aquest dimarts, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat que el Consell Consultiu ja estudia l’avantprojecte de la llei de consultes populars, que regularà la celebració de referèndums municipals i de consultes a la ciutadania. Una norma que Armengol vol que s’aprovi en aquesta legislatura.

La presidenta ha defensat la política d’habitatge de l’Executiu davant les crítiques del Partit Popular.

La consellera Patrícia Gómez també ha hagut de defensar el decret del català a la Conselleria de Salut i ha afirmat que garanteix l’assistència sanitària. El PP i Ciutadans li han retret que exigir el català posa en risc la sanitat pública.

El diputat de MÉS per Menorca Nel Martí ha explicat l’esmena que la seva formació ha presentat als pressupostos per destinar el Palau de Marivent a residència per a malalts o per a estudiants.

També Ciutadans ha interpel·lat el Govern en matèria d’adoctrinament a les aules. Un fet que el conseller d’Educació, Martí March, ha negat taxativament.

I abans de començar la sessió, el ple ha aprovat una declaració institucional en defensa dels drets de les víctimes de violència masclista en l’àmbit judicial. En el text, s’ha demanat al Ministeri de Justícia la creació d’un nou jutjat de violència contra la dona a les Balears.
 Jaime Far, la proposta dels partits dels Acords pel Canvi per dirigir l’Oficina Anticorrupció

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

24 milions més per pimes i autònoms de Mallorca afectats per la COVID-19

El Consell de Mallorca participarà en la línea extraordinaria del Govern i l'ISBA

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre