món

Part d’Europa opta per restriccions més dures que Espanya

Portugal i el Regne Unit opten pel confinament domiciliari per mirar d'aturar l'augment descontrolat de contagis


Tot Europa es torna a blindar davant l’amenaça descontrolada del virus, en alguns casos, amb normes més restrictives que a Espanya.

Confinament

Alguns dels països opten per un confinament domiciliari estricte. És el cas de Portugal, el Regne Unit i les zones més afectades d’Itàlia. França i Alemanya, de moment, no obliguen la població a romandre a casa. El que sí que limiten, en alguns casos, és la distància a la qual es poden desplaçar del domicili.

Escoles

Pel que fa a les escoles, també hi ha diversitat. Alemanya i el Regne Unit les mantenen tancades (en el cas del Regne Unit, de fet, les obren però només per a alumnes vulnerables o fills de treballadors essencials). I en canvi, a Portugal, Itàlia i França sí que continuen oberts els centres escolars.

Restauració

Les restriccions en general per Europa impedeixen que obrin bars i restaurants. Només a Itàlia poden obrir en les zones amb manco incidència del virus, però han de tancar a partir de les 6. Alguns països, com Portugal, permeten el servei de menjar per endur.

Esport i cultura

I en general obliguen tots aquests països a tancar gimnasos i piscines i també tota la cultura: cinemes, teatres i museus.

Totes aquestes restriccions es modifiquen amb el pas dels dies. Per exemple, el Govern alemany dimarts es reuneix per decidir si és necessari ser encara més durs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alemanya fa una crida als seus ciutadans perquè no viatgin

És una de les mesures que es debatran aquest dimecres i que ja publiquen els mitjans locals, segons The Guardian 

Alliberades 279 estudiants segrestades a Nigèria

Les autoritats han atribuït el segrest a bandes criminals

Sarkozy, el primer expresident francès condemnat a una pena de presó

Ha estat condemnat a tres anys per corrupció i tràfic d'influències

Acusen Aung San Suu Kyi d’incitació al desordre públic

La decisió judicial es produeix l'endemà de la mort d'una vintena de manifestants contraris al cop d'Estat del passat primer...