media

‘Pasa del plàstic’, la campanya més ‘Locomia’ del Govern

La iniciativa, que ha rebut molts comentaris a través de les xarxes socials, convida a deixar d'utilitzar productes d'un sol ús

%26%238216%3BPasa+del+pl%C3%A0stic%27%2C+la+campanya+m%C3%A9s+%26%238216%3BLocomia%27+del+Govern

Humor per conscienciar la ciutadania de la necessitat de deixar d’emprar productes de plàstic d’un sol ús. Aquest és l’espot principal de la campanya ‘Passa del plàstic’, que ha llençat el Govern i la qual es nodreix d’altres tres píndoles audiovisuals, falques radiofòniques i diversos dissenys que s’exhibiran a les xarxes socials, la ràdio i canals de televisió d’àmbit autonòmic.

La campanya vol generar un canvi d’hàbit a través de l’humor en lloc d’emfatitzar les prohibicions de la nova Llei de residus amb un format que remet als anuncis de telebotiga dels anys 80 i 90.

Amb la idea que la cultura d’un sol ús ha quedat obsoleta, la campanya compta amb una pàgina web (passadelplastic.caib.es) i diversos vídeos i anuncis, i també amb ‘stickers’ i arxius GIF per a difondre a través de les aplicacions de missatgeria instantània, ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat.

El missatge de la campanya és que, quan les generacions més joves, ja acostumades a viure sense plàstic, mirin enrere, tindran la mateixa sensació que provoca actualment veure alguns dels estils i costums de fa dècades i passats de moda.

La campanya realitza una comparativa entre 20 productes que contenen plàstics o residus d’un sol ús i les seves alternatives sostenibles la web compta també amb una secció de preguntes freqüents per als sectors del comerç, turisme i restauració i les seves respectives guies, i ofereix una adreça de correu electrònic per a consultes (lleideresidus@caib.es).

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha explicat que la campanya reflecteix l’esperit de la Llei de residus, que “no és una normativa que vagi de prohibir, sinó de conscienciar de la necessitat de canviar de model per garantir un futur millor”.

La iniciativa “demostra que hi ha alternatives a l’utilitzat fins ara, que no sols són possibles, sinó assequibles per a la ciutadania”, ha defensat.

Sansó ha recordat que, aquesta setmana, entren en vigor aquells articles referents als ajuntaments i les mesures que han d’adoptar. “El canvi de model no ve d’un dia per un altre, sinó que és progressiu. El fet de tenir la Llei en vigor íntegrament permet avançar en aquest sentit”, ha defensat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Carne Solà Gusiñer 21/05/2021

    Tot un encert, aquest vídeo “Passa del plàstic”! Molt divertit i al mateix temps molt didàctic! Us felicito i us desitjo molt bona sort en aquesta campanya que és per a millorar el futur de TOTS NOSALTRES! Salut!)

Cercador |


més contingut relacionat

Càritas ha ajudat a comprar aliments i pagar el lloguer a més de 3.000 menorquins

La pandèmia ha disparat un 46% les famílies vulnerables i ha multiplicat la concessió d'ajudes

Els Premis Ciutat de Palma es lliuren al Castell de Bellver, en una gala amb clau feminista

El Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme, dotat amb 3.000 euros, ha estat per a Zoom...

El programa Zoom ‘Menors, risc i protecció’ rep avui el Premi Ciutat de Palma de periodisme

"Per tractar un tema important i d'actualitat, explicant-lo en profunditat, i amb testimoniatges directes de protagonistes, que li permeten basar-se...

El mitjà equatorià ‘GK’, el fotògraf Brais Lorenzo, Carlos F. Chamorro i ‘El País’, premis Ortega y Gasset 2021

El jurat ha acordat premiar "el caràcter de servei públic del periodisme durant l'any de pandèmia provocada pel coronavirus, sense...