X

Pasqua per Cap d’Any, el temps amb què sortirem del calorós 2022

El 2023 començarà amb sol, boires i un ambient càlid impropi de l'època

29/12/2022

Pasqua per Cap d’Any, el temps amb què sortirem del calorós 2022

Sa Canova d'Artà a la costa nord de Mallorca (foto de Joan Rettich)

Redacció

L’anticicló marcarà el temps del cap de setmana de Cap d’Any i 2023 començarà amb sol, boires i un ambient càlid impropi de l’època. Les altes pressions bloquegen l’arribada de fronts actius a la Mediterrània a diferència de l’ambient fresc i plujós que domina al nord-oest de la Península Ibèrica.

Divendres, cel enterbolit de niguls alts
El pas d’una cua de front sense activitat evitarà que divendres sigui un dia radiant. Hi haurà niguls prims, mitjans i alts, que carregaran el cel però no evitaran que el termòmetre torni a superar els 20ºC a les Pitiüses i Mallorca. El vent de l’oest es reforçarà i bufarà amb cops moderats de fins a 50km/h.

Dissabte, sol i remuntada del termòmetre
El sol s’imposarà de manera clara el darrer dia de l’any, només amb qualque nigul prim decoratiu. La temperatura màxima se situarà entre els 18 i els 22º arreu amb excepcions a l’interior de Mallorca on pot fregar els 25ºC.

Diumenge, sol i boires
2023 començarà de la mateixa manera que acaba el 2022, amb tranquil·litat meteorològica i un ambient molt suau de dia. Torna la boira, que pot ser espessa la nit i matinada de cap d’any.

29/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris