X

Passar l’ITV a Mallorca és des d’avui més barat, però ja no es pot pagar en efectiu

Les taxes es redueixen un 25% i s'amplia el horari d'atenció al públic

02/01/2020

Passar l’ITV a Mallorca és des d’avui més barat, però ja no es pot pagar en efectiu

Avui s’han començat a aplicar els canvis del nou contracte del Servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles a les 4 estacions de Mallorca. Els conductors han pagat menys perquè s’han reduït un 25% les taxes.

També hi ha canvis en els mètodes de pagament. Ja no es pot pagar en efectiu. S’ha de fer amb targeta de crèdit o a través d’una entitat bancària, un fet que no ha agradat a alguns conductors que ho troben poc pràctic. El Consell de Mallorca fa feina per fer possible el pagament també per via telemàtica en els pròxims mesos.

Des d’avui les estacions d’ITV de Mallorca també han ampliat l’horari. Totes romandran obertes de 6h del matí a 9h del vespre. També s’ha incrementat el personal. I és que un dels objectius del nou contracte és també la reducció en el temps d’espera per obtenir una cita a 13 dies de mitjana.

De moment, els usuaris asseguren que no es compleix el compromís i el Consell demana paciència. Creuen que l’objectiu és assumible. De fet, el contracte actual preveu sancions de fins a 150.000 euros si finalment no es redueixen les llistes d’espera.

A les 6 del dematí ha obert les portes aquesta estació del Servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles a Palma. L’horari d’atenció als conductors s’amplia des d’avui en tres hores diàries, però el canvi més important és el que afecta la butxaca. Les taxes s’han reduït un 25% i ja no es pot pagar en efectiu.

“Tot lo que sigui una mica de rebaixa és benvinguda”, diu un usuari. “Però si no tens targeta, què passa, no pots passar la inspecció?” opina un altre.

Uns inconvenients que per part del Consell de Mallorca intentaran esmenar facilitant el pagament també per via telemàtica. Iván Sevillano, Conseller de Mobilitat de Mallorca, explica que això representarà una millora molt substancial perquè quan la gent faci la reserva podrà pagar directament i així, quan arribi a l’estació, podrà passar per la línia d’inspecció sense haver d’anar a l’oficina prèviament.

Un dels objectius del nou contracte és també la reducció en el temps d’espera per a una cita a 13 dies de mitjana. De moment, els usuaris asseguren que no es compleix el compromís i el Consell demana paciència. El conseller Iván Sevillano assegura que la introducció de més personal i de l’ampliació de l’horari es traduirà en una reducció de les llistes d’espera. “Serà una reducció dràstica”, declara.

De fet, el contracte actual preveu sancions de fins a 150 mil euros si finalment no es redueixen les llistes d’espera.

 

Les novetats a l’ITV de Mallorca:

02/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT