X

Passió per les mones de Pasqua

Dia de molta d'activitat a les pastisseries que les elaboren, per seguir amb una tradició que es manté any rere any

30/03/2024

Passió per les mones de Pasqua

Som en ple cap de setmana de Pasqua, i una de les tradicions que no pot faltar és que els padrins o padrins joves comprin una mona de Pasqua als seus fillols. Són dies de molta d’activitat a forns i pastisseries.

Inés Moriel acaba de preparar una de les més de 500 mones i ous de Pasqua que s’han de vendre entre aquest dissabte i dilluns. El seu home, Maties Pomar, fa les tasques dins l’obrador. Són dies de molta de feina per a aquesta pastisseria històrica campanera i palmesana. Calculen que només avui dissabte passaran devers 800 clients entre les 4 pastisseries que tenen entre Campos i Ciutat. Asseguren que els costs han augmentat els darrers anys, no tan sols perquè ha pujat la llum, sinó que també ho ha fet el preu del cacau. La neboda, Xisca, en reparteix a domicili, però la majoria ve a recollir el gènere en persona a la pastisseria.

I, avui dia, ja no és només un regal de padrins a fillols. La tradició també s’ha estès de padrins a nets, de mares o fills, i fins i tot entre parelles, o autoregals. Aquest diumenge i dilluns continuarà la feina a escarada perquè ningú, sigui gran o petit, quedi sense el seu tresor.

30/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris