societat

Pateixen els cavalls de Sant Joan?

Una veterinària desdiu el parer dels col·lectius animalistes, que asseguren que els cavalls sofreixen pànic, angoixa i estrès

Pateixen+els+cavalls+de+Sant+Joan%3F

Molts pares i fills coincideixen a la qualcada entre els membres de la pagesia. I és comú veure també avis i nets corrent abraçats als Jocs des Pla. Enguany l’edat dels cavallers oscil·larà entre els 11 i els 83 anys, que té l’amo Toni Bosch, retirat de Son Àngel. Petits i grans s’obren pas amb els seus cavalls entre una gernació. Però…passen pena els cavalls? Hem parlat amb una veterinària que desdiu el parer dels col·lectius animalistes. Segons el PACMA, els cavalls que participen a les festes patronals de Menorca pateixen pànic, angoixa i estrès. L’entitat animalista va assenyalar l’any passat l’incompliment d’aspectes de la Llei Animal de 1992 que prohibeix el tracte antinatural i el patiment innecessari, però la denúncia no prosperà.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Bartomeu Pons 20/06/2019

  Per això tenen els vots que tenen els partits animalistes

 2. Opinió 20/06/2019

  Pel que em costa, el pagesos no mantindran un animal, d’aquestes característiques, sense unes cures i vessiadures per fer-lo dòcil entre sa gent i desprès el sometrien a maltractament. És molt car mantenir un cavall per desprès maltractar-lo a mà que es mori, o que li agafi un còlic.
  Surten a entrenar els cavalls mesos abans de sortir a sa ‘cualcada’ perquè no tenguin estrès ni por. Per aquest mateix motiu fan els replecs.
  S’ha de pensar que aquets animals ja no fan feina com entany i necessiten joc i entreteniment.
  Convit als animalistes a disfrutar des joc des cavall amb sa persona, sa complicitat. Es un animal preciòs i noble i no dubteu ni un minut que si no hi vinguès bè en fer el que li mana l’amo el tiraria o mossegaria amb brutalitat.

darrers sumaris


més contingut relacionat

Maó celebra els 40 anys dels ajuntaments democràtics

Ramon Homs, batle entre 1979 i 1983, ha presidit l'assemblea a petició d'Hèctor Pons

Siloé compleix 25 anys

Molta gent no s'ha volgut perdre una fita molt emocionant per a treballadors, usuaris i voluntaris d'aquesta entitat

Nadal nega les acusacions que va fer el batle de Manacor sobre la seva acadèmia

El tenista defensa que l'octubre el seu centre va abonar 198.000 euros en IBI

Cinc entitats de les Balears reben els primers Premis Voluntariat

També s'han reconegut dos voluntaris per la seva trajectòria personal: Beatriz Vaquero i Pep Lluís Riera