economia

Patronal i sindicats aplaudeixen la continuitat de Reyes Maroto al capdavant de Turisme

La patronal lamenta que no hi hagi cap ministre de les Illes i els sindicats no estan convençuts de la divisió entre Treball i Seguretat Social

Patronal+i+sindicats+aplaudeixen+la+continuitat+de+Reyes+Maroto+al+capdavant+de+Turisme

Fins a 8 ministeris del nou Govern central tenen relació directa amb el món econòmic i empresarial. La patronal CAEB i el sector turístic balear valoren com a positiva la continuïtat de Reyes Maroto com a titular d’Indústria, Comerç i Turisme. Destaquen la seva voluntat de diàleg i aposta per la col·laboració público-privada. Això sí, troben a faltar un ministre de les Illes, però confien que la mallorquina Bel Oliver continuarà com a secretària d’estat de Turisme.

Carmen Planas, presidenta de la CAEB, declara que té molt bona sintonia amb la ministra Reyes Maroto i confia en què es farà càrrec de la importància del turisme per a les Illes.

Per la seva banda, Eduardo Gamero, President de Foment de Turisme de Mallorca, ha afirmat que “ja que hi ha hagut aquesta proliferació de ministeris, seria positiu que hi hagués un ministre de les Illes i que Turisme tengués un ministeri propi”.

Als sindicats, mentrestant, no els convenç la divisió entre Treball i Seguretat Social. Tenen dubtes de com pot funcionar la coordinació d’aquestes dues àrees. Alejandro Texías, Secretari General de la UGT de Balears, es mostra preocupat per la coordinació d’ambdós ministeris, dirigits per ministres del PSOE i d’Unides Podem.

“Si no hi ha una plena coordinació entre el ministeri de Treball i de Seguretat Social hi pot haver dificultats a l’Inspecció de Treball, etc”, afirma José Luís García, Secretari General de CC.OO, que ha afegit que estaran “atents” i que “seran exigents”.

Una altra de les novetats del nou executiu de Pedro Sánchez és la creació d’un Ministeri de Consum. L’associació de consumidors i usuaris de les Balears ja ha remès una carta al nou ministre amb peticions específiques per a les Balears.

Alfonso Rodríguez, President de Consubal, explica que entre aquestes peticions hi ha la de garantir el 75% del descompte de residents, una sèrie de rutes i una tarifa plana.

Sindicats i patronal coincideixen a demanar molt de diàleg social, major contingut pel règim especial de les Illes Balears i més inversió estatal.

Prometen el càrrec els 22 ministres del Govern de coalició

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Menorca s’aferra a la gastronomia i l’esport per capgirar una baixada de reserves de fins al 10%

Els hotelers ho atribueixen a la tendència creixent a reservar les vacances a darrera hora

Menorca rebrà dijous les primeres mercaderies després de quatre dies incomunicada

Mascaró Morera té 40 camions pendents d'embarcar i hi manquen fruites i verdures a molts supermercats

Balears seguirà sumant turistes espanyols després de créixer en 400.000 des del 2016

El Govern central garanteix un nou conveni per a inversions a zones madures

Es reprén el trànsit de mercaderies entre les Balears i la península

Comença a arribar producte fresc de fora a les grans superfícies més afectades per l'aturada de l'activitat quatre dies. Eroski...