economia

Patronal i sindicats aplaudeixen la continuitat de Reyes Maroto al capdavant de Turisme

La patronal lamenta que no hi hagi cap ministre de les Illes i els sindicats no estan convençuts de la divisió entre Treball i Seguretat Social

Patronal+i+sindicats+aplaudeixen+la+continuitat+de+Reyes+Maroto+al+capdavant+de+Turisme

Fins a 8 ministeris del nou Govern central tenen relació directa amb el món econòmic i empresarial. La patronal CAEB i el sector turístic balear valoren com a positiva la continuïtat de Reyes Maroto com a titular d’Indústria, Comerç i Turisme. Destaquen la seva voluntat de diàleg i aposta per la col·laboració público-privada. Això sí, troben a faltar un ministre de les Illes, però confien que la mallorquina Bel Oliver continuarà com a secretària d’estat de Turisme.

Carmen Planas, presidenta de la CAEB, declara que té molt bona sintonia amb la ministra Reyes Maroto i confia en què es farà càrrec de la importància del turisme per a les Illes.

Per la seva banda, Eduardo Gamero, President de Foment de Turisme de Mallorca, ha afirmat que “ja que hi ha hagut aquesta proliferació de ministeris, seria positiu que hi hagués un ministre de les Illes i que Turisme tengués un ministeri propi”.

Als sindicats, mentrestant, no els convenç la divisió entre Treball i Seguretat Social. Tenen dubtes de com pot funcionar la coordinació d’aquestes dues àrees. Alejandro Texías, Secretari General de la UGT de Balears, es mostra preocupat per la coordinació d’ambdós ministeris, dirigits per ministres del PSOE i d’Unides Podem.

“Si no hi ha una plena coordinació entre el ministeri de Treball i de Seguretat Social hi pot haver dificultats a l’Inspecció de Treball, etc”, afirma José Luís García, Secretari General de CC.OO, que ha afegit que estaran “atents” i que “seran exigents”.

Una altra de les novetats del nou executiu de Pedro Sánchez és la creació d’un Ministeri de Consum. L’associació de consumidors i usuaris de les Balears ja ha remès una carta al nou ministre amb peticions específiques per a les Balears.

Alfonso Rodríguez, President de Consubal, explica que entre aquestes peticions hi ha la de garantir el 75% del descompte de residents, una sèrie de rutes i una tarifa plana.

Sindicats i patronal coincideixen a demanar molt de diàleg social, major contingut pel règim especial de les Illes Balears i més inversió estatal.

Prometen el càrrec els 22 ministres del Govern de coalició

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local