societat

Els autònoms de temporada de Menorca, obligats a seguir actius tot l’any per poder cobrar els ajuts

A cinc dies que s'obri el termini per sol·licitar-los també recorden que els que no s'hagin endeutat no hi podran accedir

Els+aut%C3%B2noms+de+temporada+de+Menorca%2C+obligats+a+seguir+actius+tot+l%27any+per+poder+cobrar+els+ajuts

Dilluns dia 14 s’obre el termini -de dues setmanes- perquè empresaris i autònoms sol·licitin els ajuts estatals per a compensar pèrdues ocasionades per la Covid. Però des de Menorca, PIME i alguns gestors adverteixen que, ara mateix, els autònoms de temporada haurien de mantenir-se actius tot l’any per poder cobrar. Davant dels dubtes que genera el fet que un dels requisits és el manteniment de l’activitat corresponent als ajuts fins al 30 de juny de l’any que ve, PIME Menorca ha demanat al Govern aclariments urgents.

En aquests moments ni PIME ni les gestories consultades han rebut una solució concreta. Per això bona part dels professionals consideren que els autònoms de temporada que vulguin optar a aquests ajuts haurien de continuar d’alta, fora de temporada.

Un altre aspecte que denuncien gestors i la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca és que empreses amb caigudes de facturació molt superiors al 30 per cent no podran optar als ajuts si no s’han endeutat, encara que per pagar s’hagin descapitalitzat o els empresaris hagin emprat el seu patrimoni. El motiu, en aquest cas, és que el Govern de l’Estat ha enfocat aquests ajuts no a la caiguda de facturació, sinó als deutes pendents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Sant Joan 2021 a Ciutadella: festes suspeses, però amb més de 100 policies i 6.000 passatgers diaris al port

Tot i la gran afluència de joves, encara es pot trobar allotjament, el que no acostuma a ser possible els...

El GOB alerta de la “desaparició imminent” de la sargantana pitiüsa

Denuncien que, des de fa gairebé dues dècades, de la introducció de serps invasores, les administracions públiques no han pres...

Localitzada una pastera en aigües de Cabrera amb 7 persones a bord

Ha estat detectada pel SIVE a les 7 del matí

Les millors campanyes de promoció de donació de sang a l’Estat són de Balears

L'objectiu de totes les campanyes és sensibilitzar la societat perquè doni sang, la qual cosa ha tret els seus fruits