X

Pedro Sánchez anuncia noves mesures per continuar reduint el consum energètic

Ha estat al duel dialèctic al Senat amb el líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, qui li ha proposat premiar amb descomptes directes a qui estalviï energia

06/09/2022

Pedro Sánchez anuncia noves mesures per continuar reduint el consum energètic

El Senat ha estat, aquest horabaixa, escenari del duel dialèctic entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder de l’oposició, el popular Alberto Núñez Feijóo. Totes les mirades s’han centrat en aquest debat, que enceta el curs polític i que ha estat marcat per la qüestió energètica.

Les primeres mesures energètiques implementades pel Govern han reduït el consum en més d’un 4 %, quan el compromís amb Brussel·les és arribar a un 7 %. Unes mesures que segons el president del Govern central, Pedro Sánchez, no han han suposat grans canvis en els estàndard de vida dels ciutadans. Sánchez ha anunciat també noves mesures per seguir reduint el consum, en un moment -ha dit- d'”incertesa” davant la guerra d’Ucraïna i la reducció del gas provinent de Rússia.

Per la seva banda, el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha proposat al Govern que, en lloc de sancionar, premiï amb descomptes directes als consumidors, famílies i petites i mitjanes empreses que estalviïn energia. Així ho ha senyalat Feijóo, després de la intervenció del president del Govern al Senat. A més, el líder popular ha presentat un pla energètic a Pedro Sánchez, a qui ha convidat a discutir el document elaborat per la seva formació, “pel bé d’Espanya”.

Resta de partits

Bildu ha defensat la necessitat de mesures estructurals en el sector energètic i ha assegurat que el seu partit ha posat sempre per davant els interessos dels sectors més desprotegits. Esquerra Republicana de Catalunya ha advertit al president Pedro Sánchez que deixi de mirar la dreta, si vol guanyar les properes eleccions. La senadora de la formació, Mireia Cortés, ha recriminat al president que no hagi comparegut per parlar de la situació dels territoris. Unides Podem ha qualificat el debat polític de “frau democràtic”, ja que la seva formació, la quarta del país, no hi ha pogut participar en no tenir veu al Senat.

06/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris