X

Pedro Sánchez assegura que la tornada a les aules serà saludable i segura

Les classes arrencaran el setembre de forma presencial, amb grups reduïts, mascaretes i distància física

14/06/2020

Pedro Sánchez assegura que la tornada a les aules serà saludable i segura

El president del Govern central, Pedro Sánchez, diu que el pròxim curs escolar serà segur i saludable. L’Executiu que lidera recomana grups màxims de 20 alumnes fins a quart de primària i l’ús de mascareta per a tots els estudiants majors de 10 anys. Amb tot, Sánchez reconeix la “dificultat” d’adaptar els centres educatius a la pandèmia amb vista al curs que ve. Per la seva banda, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha demanat que es prioritzin els espais a l’aire lliure per fer-hi activitats educatives.

Garantir una tornada a les aules segura i saludable. És l’objectiu que es fixa el Govern amb vista al pròxim curs escolar, que arrencarà el setembre. Per fer-ho, els ministeris de Sanitat i Educació han elaborat un document, consensuat amb les comunitats, on s’estableixen les recomanacions per a les autonomies en matèria educativa de cara al curs que ve.

Les claus passen per la reducció i el distanciament. Fins a quart de primària es fixaran grups estables de 15 alumnes, que, com a màxim, podran ampliar-se a 20 alumnes. A la resta de cursos es reorganitzaran els espais per garantir la distància d’un metre i mig. La mascareta serà obligatòria a partir de cinquè de primària i l’alumnat dels cursos anteriors l’haurà de dur quan no estigui amb el seu grup de referència. A educació infantil no caldrà dur-ne i es prioritzaran els espais a l’aire lliure. L’objectiu: garantir una tornada a les aules presencial.

Els centres tornaran amb un pla d’inici de curs i un de contingència. Es preveu que a cada centre hi hagi una persona de referència per tot allò relacionat amb la Covid-19, a més d’un equip amb representants de tota la comunitat educativa. Encara no se sap, però, quina part dels 2.000 milions per a Educació compromesos pel Govern arribarà a les Illes.

Recursos, diu el conseller d’Educació, Martí March, necessaris per a la digitalització o els ajuts menjador. La Conselleria, però, no concreta si incrementarà les plantilles docents el curs que ve

14/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT