X

Pedro Sánchez estrena la presidència espanyola de la Unió Europea amb una visita a Kíiv

El president espanyol envia un missatge de suport perquè Ucraïna entri a la UE

01/07/2023

Pedro Sánchez estrena la presidència espanyola de la Unió Europea amb una visita a Kíiv

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha estrenat aquest dissabte la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea amb una visita carregada de simbolisme a Kíiv. Sánchez ha anunciat l’enviament de més blindats i ajuda financera per reactivar l’economia ucraïnesa.

Pedro Sánchez estrena la presidència del Consell de la Unió Europea a Kíiv, on s’ha reunit amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

El president espanyol envia un missatge de suport perquè Ucraïna entri a la Unió Europea i anima el país a mantenir el procés de reformes que exigeix Brusel·les a Kíiv per iniciar les negociacions d’accés al club dels 27.

“Vull felicitar Ucraïna i animar el país a continuar en el camí de les reformes”, ha declarat Sánchez en roda de premsa. Per la seva banda, Zelenski s’ha alegrat de la visita del president espanyol. “Avui és un dia molt important i simbòlic per la visita a Ucraïna del president del Govern d’Espanya en el primer dia de la presidència al Consell de la Unió Europea”, ha expressat.

En un discurs dirigit a la Rada Suprema, el parlament ucraïnès, Sánchez ha reiterat el compromís europeu amb Ucraïna durant el temps que calgui sense importar, diu, el preu a pagar.

“Estam amb vosaltres i ho estarem el temps que calgui”, ha insistit Sánchez, qui també ha anunciat un nou paquet d’ajudes de 55 milions d’euros per a la reconstrucció d’Ucraïna i es compromet a entregar a Kíiv més material militar.

Espanya presidirà el Consell de la Unió Europea durant sis mesos, fins el 31 de desembre. Entre els reptes, avançar en política migratòria, la reindustrialització de la Unió Europea i la transició ecològica.

01/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT