X

Pedro Sánchez és reelegit president del Govern d’Espanya per majoria absoluta amb 179 vots a favor i 171 en contra

Ha aconseguit el suport dels diputats del PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB, BNG i Coalició Canària, i el rebuig del PP, Vox i UPN

16/11/2023

Fotos: EFE - Juan Carlos Hidalgo.

Redacció

El candidat socialista, Pedro Sánchez, ha estat reelegit president del Govern d’Espanya per majoria absoluta amb 179 vots a favor i 171 en contra. Ha aconseguit el suport dels diputats del PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB, BNG i Coalició Canària, i el rebuig del PP, Vox i UPN.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha acostat a l’escó del líder del PSOE per felicitar-lo i donar-li la mà. Altres portaveus, a excepció de Vox, també han felicitat Sánchez, que abans d’abandonar l’hemicicle, ha saludat amb besades i abraçades els 120 diputats socialistes que li han donat suport, així com alguns representants de Sumar.

Ara la presidenta del Congrés, Francina Armengol, serà l’encarregada de comunicar al rei el resultat de la votació perquè organitzi l’acte de promesa del càrrec al Palau de la Zarzuela, que es preveu per a aquest divendres.

Primeres reaccions. Feijóo assegura que totes les alarmes democràtiques estan enceses per una investidura que considera una equivocació, segons ha traslladat al mateix Sánchez. En la mateixa línia de l’argumentari defensat per Vox els darrers mesos. I des de les files de Sumar, la portaveu, Marta Lois, ha dit que comença un nou camí cap a una Espanya més progressista, feminista i verda.

La segona sessió del debat d’investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha reprès a les 09.00 hores amb la intervenció del grups parlamentaris pendents. EH-Bildu i el PNB li han confirmat el seu suport, però li han demanat a canvi complir amb el que ha promès.

A continuació, ha estat el torn del Grup Mixt. El BNG li ha donat suport per defensar els interessos de Galícia i per frenar l’extrema dreta, mentre que Coalició Canària ho ha fet en defensa dels seus ciutadans. Unió del Poble Navarrès (UPN), en canvi, hi ha votat en contra perquè està en desacord amb la llei d’amnistia. Ha tancat les intervencions el grup socialista. El portaveu del PSOE, Patxi López, s’ha dirigit al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per anunciar-li que avui al Congrés s’escenificaria el que van dir els ciutadans a les urnes a les eleccions del passat 23 de juliol.

Abans de la segona sessió, un grup de diputats socialistes han estat insultats i agredits amb ous a prop del Congrés. Entre ells hi havia Herminio Rufino Sancho, el qual es va equivocar en votar durant la investidura del candidat popular, Alberto Núñez Feijóo.

Notícies relacionades >

16/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris