economia

Pedro Sánchez: “No és raonable que les elèctriques tenguin aquests beneficis extraordinaris. Hem de ser tots solidaris”

El president del Govern central anuncia rebaixes fiscals i retallar el benefici de les elèctriques per abaratir el rebut de la llum


El Consell de Ministres aprovarà avui noves mesures per abaratir el preu de la llum. Pedro Sánchez ha anunciat en una entrevista a TVE que l’executiu rebaixarà l’impost especial de l’electricitat del 5,1% al 0,5%, el mínim exigit per la legislació europea.

D’altra banda, el president del Govern central també va afegir que retallarà els beneficis de les empreses elèctriques aturant la pujada del preu del gas amb l’objectiu final d’abaratir el rebut de la llum. Va assegurar que” no és raonable que tenguin aquests beneficis extraordinaris. Hem de ser tots solidaris”.

Aquestes mesures es sumen a la rebaixa de l’iva del 21 al 10% fins a final d’any i a la supressió temporal de l’impost de generació elèctrica que s’allargarà fins al 31 de desembre.

El Degà de Col·legi Oficial d’enginyers industrials de les Illes, Alfredo Arias, s’ha mostrat confiat que el preu de la llum anirà davallant, però ha repartit culpes sobre els constants rècords. En declaracions a l’informatiu Matí d’IB3 Ràdio afirma que “la demonització que es fa per les elèctriques ha de tenir la seva explicació. La fiscalitat que és el que fa pujar molt el cost per al consumidor, la regula el govern, que és els impostos a les elèctriques i la part de l’IVA. Aquestes mesures de fiscalitat poden afavorir el ciutadà”

En aquest sentit, l’organització de consumidors, Facua, afirma que amb la baixada de l’iva al 10% i de l’impost especial de l’electricitat, els imposts indirectes passaran a ser del 10,55%.

Aquest dijous, Consubal a les Illes, ha convocat una concentració a les 18 hores davant la delegació del Govern central a Palma contra la pujada de la llum, els abusos de la banca i els preus de l’habitatge.


  Consubal convoca una concentració per l’augment “insostenible” de la factura de l’electricitat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local