societat

Penalva i Subirán denuncien filtracions a la premsa d’informacions del cas Whatsapp

L'instructor de la causa rebutja investigar les suposades filtracions


El jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán han presentat un escrit al jutge instructor de la causa en la qual són investigats -coneguda com a cas Whatsapp- en el qual denuncien filtracions a la premsa d’informació relativa a aquest cas. Entre les suposades filtracions, destaquen un informe del Ministeri Fiscal que va ser aportat a la causa el 6 de juny de 2019 i que va ser facilitat a les parts al setembre del mateix any. Denuncien que aquest informe va aparèixer en premsa el 14 de juny. Diuen que la filtració només pot tenir origen en l’autor del document, el fiscal de Madrid Tomás Herranz, i demanen al TSJIB que s’investigui.

També es refereixen als informes fets pels policies que s’ocupen d’investigar si Penalva i Subirán varen cometre irregularitats durant la instrucció del cas Cursach. Afirmen que els inspectors es varen basar “en declaracions policials realitzades a persones investigades en aquell moment al cas ORA”. Consideren que es va fer una investigació policial de la investigació judicial i que es podrien haver comès delictes de prevaricació i contra l’Administració de Justícia.

En un escrit al que ha tingut accés Ib3Notícies, l’instructor del cas Whatsapp, Carlos Gómez, rebutja la petició d’investigar tots aquests fets. Diu que no són “no són objecte d’aquest procés” i que les persones a les quals s’atribueixen “no són investigades en aquesta causa”. Afegeix també que els fets referits a l’escrit no són constitutius de delicte.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Entra en funcionament l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics a les Balears

L'organisme tramitarà reclamacions sobre la vulneració de drets lingüístics

929 PCR en el primer dia en que els illencs que viuen a la Península tornen a casa a passar el pont

Alguns dels illencs arribats avui a Son Sant Joan desconeixien aquesta opció voluntària de fer-se una PCR

El principal sospitós de la desaparició del binissalemer Antoni Llabrés queda en llibertat

Joan Torres Serra, de malnom 'Rotavella', ja va ser investigat per altres tres desaparicions a Eivissa

Sanitat adjudica a les Balears 230 places de formació sanitària especialitzada

La majoria de places són de metge de família i de Pediatria