societat

Penalva i Subirán denuncien filtracions a la premsa d’informacions del cas Whatsapp

L'instructor de la causa rebutja investigar les suposades filtracions


El jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán han presentat un escrit al jutge instructor de la causa en la qual són investigats -coneguda com a cas Whatsapp- en el qual denuncien filtracions a la premsa d’informació relativa a aquest cas. Entre les suposades filtracions, destaquen un informe del Ministeri Fiscal que va ser aportat a la causa el 6 de juny de 2019 i que va ser facilitat a les parts al setembre del mateix any. Denuncien que aquest informe va aparèixer en premsa el 14 de juny. Diuen que la filtració només pot tenir origen en l’autor del document, el fiscal de Madrid Tomás Herranz, i demanen al TSJIB que s’investigui.

També es refereixen als informes fets pels policies que s’ocupen d’investigar si Penalva i Subirán varen cometre irregularitats durant la instrucció del cas Cursach. Afirmen que els inspectors es varen basar “en declaracions policials realitzades a persones investigades en aquell moment al cas ORA”. Consideren que es va fer una investigació policial de la investigació judicial i que es podrien haver comès delictes de prevaricació i contra l’Administració de Justícia.

En un escrit al que ha tingut accés Ib3Notícies, l’instructor del cas Whatsapp, Carlos Gómez, rebutja la petició d’investigar tots aquests fets. Diu que no són “no són objecte d’aquest procés” i que les persones a les quals s’atribueixen “no són investigades en aquesta causa”. Afegeix també que els fets referits a l’escrit no són constitutius de delicte.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars