X

Podem anuncia avui les precandidatures individuals a les primàries

La formació podria renovar tot el grup parlamentari

18/10/2018

Podem anuncia avui les precandidatures individuals a les primàries

Irene Sala

Montse Seijas i Xelo Huertas van protagonitzar els primers escàndols en el si de Podem. Suspeses de militància per amenaçar de votar en contra dels pressupostos, han duit el partit als tribunals, i Seijas protesta així a cada ple pel lloc on ha de seure com a membre del grup mixt.

I dels primers als darrers: Salvador Aguilera deixava la formació aquest estiu per considerar-lo un projecte polític fallit.Amb ell, ja són 3 els diputats del grup parlamentari de Podem que fan part del grup mixt. Laura Camargo, que es disputà el lideratge del partit a les illes amb l’actual secretària general, Mae de la Concha, ha estat la darrera a anunciar que deixa la política, no sense criticar que Podem hagi perdut la seva essència.  Camargo ha rebutjat el número dos de la candidatura de Juan Pedro Yllanes al Parlament i tornarà a la docència universitària.

Mentrestant, un grup de de militants ha creat Sumant Equips Podem, que també el proposa Juan Pedro Yllanes com a número 1. Promoguda per Aina Díaz, assegura que no hi ha cap membre de la direcció i que vol defugir de les disputes internes.

El partit resta importància a les nombroses desavinences internes viscudes a la formació i defensa la maduresa política del projecte. A final de novembre ja se sabran les llistes guanyadores de les primàries de Podem.

18/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris