X

Pensionistes de Mallorca veuen insuficient la pujada del 0,9 per cent de les pensions

La pensió mitjana a les Illes és 74 euros inferior a l'estatal

14/01/2020

Pensionistes de Mallorca veuen insuficient la pujada del 0,9 per cent de les pensions

Insuficient i poca cosa. Així qualifica la plataforma de pensionistes i jubilats de Mallorca la pujada de les pensions del 0,9 per cent aprovada en el primer consell de ministres. Consideren que aquesta revaloració, sumada a la de l’1,6 per cent del 2019, no són suficients per pal·liar el límit del 0,25 per cent que es va aplicar des del 2013.

A més, recorden que a les Illes la pensió mitjana és de 921 euros, 74 euros manco que la mitjana estatal afegit a un cost de la vida més elevat pel fet insular. Per això l’eslògan “Governi qui governi, les pensions es defensen”, continuaran cridant-ho fins que les pensions no apugin d’acord amb l’ipc per llei i es corregeixi la cotització dels fixos discontinus. Ara bé, vist des del punt de vista d’un economista com Antoni Riera de la Fundació Impulsa Balears, s’insisteix que el sistema actual és deficitari i que cal fer reformes per garantir les pensions del futur.

Riera tampoc veu sostenible apujar les pensions d’acord amb l’ipc quan aquest estigui més alt que l’actual. En aquest sentit, el president de la CEOE ha alertat avui mateix que el dèficit públic es pot disparar al 3 i mig per cent amb l’augment de la despesa social.

14/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT