X

Per cada euro invertit en salut laboral, l’empresa se’n pot estalviar fins a 5 en absentisme

La salut i els hàbits de vida saludables també es poden treballar a la feina. És, precisament, el que cerca el programa "Empreses saludables" impulsat pel Govern

11/03/2024

Per cada euro invertit en salut laboral, l’empresa se’n pot estalviar fins a 5 en absentisme

El programa “Empreses saludables” del Govern ja s’està començant a implantar i els efectes, tot i no ser immediats, sí que són, diuen, mesurables. Segons alguns estudis, per cada euro invertit, l’empresa se’n pot estalviar entre 2,5 i 5 en costos vinculats a l’absentismen laboral, tal com ha recordat la directora de l’Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL), Ana María Martín.

Però el benefici no només és per als comptes, sinó també, assegura, per al funcionament empresarial. Es tracta, apunten els experts, de fer una promoció de la salut a l’entorn laboral molt més enllà de la tradicional prevenció de riscos laborals. Incidint en la salut mental i en uns hàbits de vida saludables.

El Govern ha presentat aquest programa a part del teixit empresarial de les Illes amb l’objectiu que més empreses se sumin a una estratègia que, diu l’Executiu, ha de millorar la salut de la població. En aquest sentit, la consellera de Salut, Manuela García, ha assegurat que el benestar emocional i el bon clima al lloc de feina fa que els treballadors se sentin millor i minvi l’absentisme laboral.

11/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris