X

Per créixer en altura també s’haurà de tenir en compte l’ample del carrer

Els establiments hotelers també podran canviar l'ús turístic per residencial a les parcel·les vacants per fer habitatges per als seus treballadors 

25/03/2024

Per créixer en altura també s’haurà de tenir en compte l’ample del carrer

Per créixer en altura mai no es pot superar l’edifici més alt de l’illa, però atenció, perquè hi ha novetats. Tampoc “no podrà superar 1,4 vegades l’amplada del vial o l’espai públic que dona a enfront”. Així ho recull una de la trentena d’esmenes del grup parlamentari popular que s’han introduït en la tramitació parlamentària, tal com ha avançat IB3 Notícies. A tall d’exemple: el tram de les Avingudes ben just davant els grans magatzems, fa 39 metres d’amplada. En cas que un promotor hi vulgui créixer no podria superar els 54 metres d’altura. “El que hem intentat és clarificar la normativa”, diu Margalida Pocoví, diputada del Grup Parlamentari Popular. “El que ha fet el grup popular és una esmena a la totalitat al seu propi text”, assegura la diputada socialista Mercedes Garrido.

Entre les modificacions introduïdes també figura que els habitatges declarats Bé d’Interès Cultural hagin de menester l’informe validant de la comissió de Patrimoni. Això vol dir que no bastarà amb el l’informe favorable d’un tècnic per começar les obres. També s’introdueix l’actualització dels preus limitats segons l’IPC o el preu de la construcció.

D’altra banda, també hi ha d’altres propostes que s’incorporen de bell nou, com ara un programa de col· laboració entre les conselleries de salut i educació i establiments hotelers per acollir professors i personal sanitari a Eivissa i Formentera o bé la possibilitat que els establiments hotelers canviïn d’ús turístic a residencial per a fer-hi habitatges per als seus treballadors. “Aquesta no és la solució, si es reconverteixen els establiments turístics han de donar de baixa les places”, diu el diputat econacionalista Ferran Rosa. “L’objectiu final és aconseguir habitatges assequibles per a treballadors sanitaris, professorat o treballadors de l’hosteleria”, respon Pocoví.

Es preveu que aquest dimecres la comissió de territori i habitatge doni llum verda al dictamen definitiu perquè el projecte de llei es debati al Parlament al llarg del mes d’abril.

25/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris