X

Per primera vegada aquest 2022 es troba una serp de ferradura a Formentera

L'albirament va ser a la zona del port i no es va poder capturar

08/12/2022

Per primera vegada aquest 2022 es troba una serp de ferradura a Formentera

Per primera vegada enguany s’ha trobat una serp de ferradura a Formentera. Aquesta és molt més agressiva amb les sargantanes autòctones.

Els experts asseguren que el 2022 s’hi han capturat més de 650 serps. No és una xifra superior a la de l’any passat, tot i que s’hi han instal·lat el doble de trampes.

L’àrea on es continua treballant és a la Mola, allà s’hi han col·locat unes 400 trampes i és on es va instal·lar des del principi la població invasora de serp blanca. Fora d’aquesta zona també s’hi ha detectat alguna serp, però han estat tant sols dos casos aïllats enguany.

El que sí que preocupa més és l’albirament per primera vegada d’una serp de ferradura per la zona del port, que no s’ha capturat. Al Consorci per a la Recuparació de la Fauna de les Illes Balears destaquen també que és difícil controlar l’entrada dels ofidis.

En total des de 2016 s’han capturat a Formentera més de 4.000 serps. Esperen poder incrementar les mesures de pressió sobre els ofidis amb vista a l’any que ve, i poder instal·lar trampes també a les zones més inaccessibles, com als penya-segats.

08/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris