societat

Per primera vegada s’accedirà a un borsí públic d’alts funcionaris a través d’un examen

Un test de 50 preguntes permetrà completar la llista d'interins per accedir a places del cos superior de l'Administració 


El Govern convocarà per primera vegada un examen que permetrà conformar un borsí extraordinari de feina. En aquest cas, serà per ocupar les places del cos superior que han quedat vacants després de no haver-hi prou opositors que superassin les proves convocades enguany. Són els funcionaris de la categoria més alta: els encarregats de dirigir, supervisar i posar en pràctica les polítiques públiques.  De les 78 places públiques que s’oferien a les Illes en aquesta categoria, la meitat han quedat vacants i, per tant, es continuaran ocupant amb interins, que sortiran d’aquest borsí extraordinari.

Segons ha explicat a IB3 Ràdio el director de l’Escola Balear d’Administració Pública, Jaime Tovar, no s’han pogut cobrir amb oposicions totes les places al cos superior. Sobretot a causa de l’escàs interès dels propis funcionaris que fan feina en altres cossos, que podien aspirar a algunes de les 31 places de promoció interna. Només s’hi presentaren 16 i la meitat no va superar les proves. En total -sumant promoció interna, torn lliure, i les de reserva per a discapacitats- hi havia 78 places disponibles, i la meitat han quedat vacants.

Ara, per cobrir, tot i que sigui de manera interina, totes aquestes places vacants, es crearà un borsí extraordinari al qual, per primera vegada, s’accedirà a través d’un test. Una prova que es convocarà al gener i a la qual es podrà presentar tothom que reuneixi sobretot dos requisits mínims: estar llicenciat (o similar) i tenir el nivell C1 de català. Els aspirants tenen fins a dia 30 d’aquest mes de novembre per presentar la sol·licitud. L’examen seran 50 preguntes tipus test i la nota fixarà l’ordre dels candidats a la llista.

El del cos superior serà l’únic que disposi d’aquest borsí extraordinari i per tant, amb l’examen per accedir-hi (ja que només està previst per aquestes situacions). A la resta de categories hi ha hagut més opositors aprovats dels necessaris per cobrir les places i això permetrà obrir borses ordinàries.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

‘El Joc del Calamar’ arriba als patis de primària de les Balears i encén el debat entre els adults

La psicòloga Marga Vives explica que aquest és un tema que es repeteix de tant en tant. "No és res diferent al...

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Una nova pastera interceptada a Formentera eleva a 20 les arribades amb migrants el cap de setmana

En aquestes darreres hores han arribat 18 pasteres amb més de 200 persones a bord, que se sumen a les...

CCOO treballa per estendre la vaga de recollida de fems a tots els municipis de Menorca

El piquet continua sense deixar sortir cap camió de la nau d'FCC de Maó, excepte els essencials, en considerar abusius...