Recollida de signatures per salvar “l’últim quiosquet autèntic de Formentera”, el Pelayo
Va obrir fa més de 4 dècades, amb el seu tancament denuncien que Formentera perd la seva essència
Els experts sostenen que és conseqüència de la sobrepesca i el canvi climàtic
Aquesta setmana han arribat a diversos punts de la costa grups nombrosos de barquetes de Sant Pere (Velella velella), una de les tipologies de grumer més habitual i coneguda a les Balears.
Ahir a la badia de Portmany s’acumulaven a la zona de s’Arenal en massa. Com passa amb la resta de grumers arriben a la costa empeses per les correnties marines i el vent dominant, preferentment des de l’inici de la primavera fins ben entrada la tardor de manera cíclica i recurrent. Contràriament a la Pelagia noctiluca (el grumer més freqüent a les Balears), les barquetes de Sant Pere no són urticants i, per tant, resulten inofensives, però, en ser un organisme colonial, forma grups importants i és freqüent que en arribar a la costa ho facin en massa i s’acumulin a la vorera de la mar.
En els darrers anys s’ha detectat un augment de meduses en general a la Mediterrània occidental, conseqüència de la sobrepesca i el canvi climàtic. Així ho assegura Josep-Maria Gili, investigador de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC): “Els grumers tenen com a depredadors els peixos i les tortugues i s’alimenten de plàncton. Si treim del mar els peixos i les tortugues, i el plàncton és el mateix, els grumers proliferen arreu”.
Va obrir fa més de 4 dècades, amb el seu tancament denuncien que Formentera perd la seva essència
Veïnats ja han recollit firmes en contra del plantejament que proposa l'Ajuntament, que afirma que el projecte és molt embrionari i no es descarta renunciar-hi
Menorca arranca els càstings per al nou programa sobre influencers d'IB3, amb El Cromas com a jurat