X

Per què tenc febre, malestar o calfreds amb la tercera dosi contra la COVID?

Els immunòlegs asseguren que sol passar quan encara existeix en el cos immunitat de les altres dues dosis

21/01/2022

Per què tenc febre, malestar o calfreds amb la tercera dosi contra la COVID?

Tot comença amb una mica de mal al lloc de la punxada, que unes hores després acaba fent una reacció inflamatòria general amb febre, malestar, calfreds, però.. per què passa això? “Amb la pimera dosi i, principalment, amb la segona es produeix una memòria immunològica enfront de la vacuna. Quan el cos, el sistema immunitari, rep una tercera vegada les proteïnes amb les que ens immunitzen del virus fa una reacció més important“, explica el Cap del servei d’Immunologia de l’hospital de Son Espases, Jaume Pons. És a dir, sol passar quan encara existeix en el cos immunitat de les altres dues dosis.

Això sí, les reaccions adverses no depenen de les marques de les vacunes, sinó del sistema immunitari de cada persona. No és a tothom ni a tothom li passa el mateix, però sol afectar més les persones joves i sanes perquè els més majors tenen els sistema immunitari més debilitat. Llavors… quan ens hem de preocupar? “Quan una persona tengui mal al cor, dificultat per respirar o una taquicàrdia important és important consultar amb el metge o amb un especialista”, diu Pons.

Entre les dones també s’han reportat efectes adversos a la vacunació. Segons un estudi publicat a la revista ‘Obstetrics & Gynecology‘, un 10% de les dones vacunades amb Pfizer o Moderna entre 18 i 45 anys experimentaren un augment d’un dia en el seu cicle menstrual. La Cap del servei de Ginecologia de l’hospital de Son Espases, Anna Torrent, explica que “no es va veure alteracions en la quantitat de menstruació; sí en la durada del cicle”. Avisen però que si hi ha alteracions en la durada de la menstruació o en la quantitat i això perdura més de dos cicles, la pacient es posi en contacte amb la seva especialista.

21/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT