meteorologia

Per Tots Sants, un estiuet

Només a partir de dimecres la previsió apunta canvis quant a l’estat del cel, amb més niguls i probablement algunes precipitacions

/Foto: Neus i Rosa.


Un anticicló potent, a tots els nivells de l’atmosfera, ocupa des d’ahir gran part del sud i centre d’Europa. No està previst que es mogui de manera significativa en les pròximes jornades, és més, s’afiançarà i aprofundirà de manera que permetrà un temps de bonança acompanyat d’unascens de la temperatura tot el cap de setmana i part de la setmana que ve.

Els períodes de bonança i ambient suau, càlid per a l’època, són propis de la tardor i relativament freqüents a Balears on són coneguts tradicionalment com a «estiuets». Aquests dies que venen hem d’esperar temps assolellat en general, absència de vent, boires matinals i un notable contrast de temperatura entre el dia i la nit.

Divendres. Predominarà el sol a tot arreu només amb qualque boira matinera a punts d’interior, sobretot de Mallorca i Menorca. Boira que desapareixerà a mesura que passin les hores. La temperatura en general es mantindrà sense canvis excepte a l’interior de Mallorca i Eivissa on és possible superar el llindar dels 25ºC.

Dissabte. No s’esperen canvis ni quant a l’estat del cel ni pel que fa a temperatura. La boira matinal i qualque nigul prim seran els únics elements a comentar a part del sol i l’ambient suau.

Tots Sants. Diumenge tornarà a ser un dia de sol en general amb boira matinal i qualque nigul baix sense gran importància. També serà càlid a migdia, amb vent de component sud fluix en general el termòmetre pot superar els 25ºC al nord de Mallorca i Eivissa i els 23ºC a la resta.

La setmana que ve

Les condicions de placidesa atmosfèrica tendran continuïtat els primers dies de la setmana vinent. Només a partir de dimecres la previsió apunta canvis quant a l’estat del cel, amb més niguls i probablement algunes precipitacions, però sense grans novetats respecte la temperatura perquè no es preveu a llarg termini cap descens important.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La concentració de diòxid de carboni, malgrat la pandèmia, continua en nivells rècord

L'any 2019 es va superar el llindar de 410 parts per milió (ppm) i enguany continua augmentant

Anticicló entre setmana i borrasca el cap de setmana

Els darrers dies de novembre tendrem el primer episodi de precipitacions generals del mes

La nit més freda de la tardor: 1 °C a Son Torrella i 2,6 °C a Binissalem

El cap de setmana ha bufat la tramuntana i la sensació ha estat freda

El segon temporal marítim més imporant del 2020: ones de més de 13 metres a Maó

El temporal de tramuntana ha fet baixar la temperatura entre 3 i 8ºC respecte dies passats