societat

La perdiu a Menorca es troba en bon estat de salut i sense perill d’extinció

Els caçadors que les capturen amb 'baga' reivindiquen que és una activitat sostenible, ja que l'animal no mor i moltes vegades s'amolla novament

La+perdiu+a+Menorca+es+troba+en+bon+estat+de+salut+i+sense+perill+d%27extinci%C3%B3

A Menorca, en concret as Mercadal, han tingut la fira de la perdiu i amb aquesta ja en van 33 edicions. Això vol dir que ja és la fira més antiga de l’illa. Els caçadors que les capturen amb ‘baga’ reivindiquen que és una activitat sostenible, ja que la perdiu no mor i moltes vegades s’amolla novament. De fet, un estudi assegura que n’hi ha a bastament i en bon estat.

La perdiu ha estat la protagonista aquest cap de setmana a Menorca. As Mercadal s’ha celebrat La Fira de la Perdiu amb un bon grapat d’activitats com la mostra de caça amb cans i fura, però també s’han fet demostracions de falconeria, tallers de cuina, mercats i xerrades. La novetat d’enguany ha estat l’exposició de pintures de Cristòfol Gomila i la mostra de ca de pastor mallorquí. Tot al voltant del món de la perdiu i la caça, que enguany ha patit una mala temporada.

Un futur incert per a aquesta modalitat, però una fira, la més antiga de Menorca, que arriba a l’edició número 33 també amb bones notícies. La perdiu es troba en bon estat de salut i sense perill d’extinció; és la conclusió del primer estudi que s’ha fet a l’illa sobre aquesta au, i que s’ha donat a conèixer aquest cap de setmana.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Exhibicionisme i proposicions sexuals: les cambreres de pisos, contra la normalització de l’assetjament a la feina

Insten els hotels a canviar els protocols per prevenir casos. Per exemple, demanen poder dur el telèfon mòbil o tenir...

8M 2021, actes adaptas a la pandèmia

No hi haurà manifestacions multitudinàries

La pandemia fa devallar la natalitat en un 20%

Només a la primera onada de la pandèmia 10 mil tractaments de fertilitat van quedar aturats a Espanya