X

Pere Antoni Pons analitza l’avantsala del col·lapse a Mallorca

'Quan t'acorralen les flames. Mirades sobre les Mallorques d'avui' és un recull de textos i entrevistes publicats pel periodista durant la darrera dècada

13/09/2023

Pere Antoni Pons analitza l’avantsala del col·lapse a Mallorca

Javi Pujol

Tot just acaba d’arribar a les llibreries ‘Quan t’acorralen les flames. Mirades sobre les Mallorques d’avui’, el darrer llibre del periodista Pere Antoni Pons (Campanet, 1980). Un recull d’articles i entrevistes publicades durant els darrers anys que amb converses inèdites amb quatre dirigents històrics del PSM i la veu de personalitats com Climent Picornell, Iván Murray i Maria Antònia Oliver, fa pensar sobre si anam de camí cap al col·lapse. “El títol intenta captar un estat d’ànim que defineix, no només Mallorca i la mallorquinitat, sinó tota la societat occidental”, apunta Pons.

Totes les peces giren al voltant de quatre temes: el mallorquinisme polític; el model econòmic, social, demogràfic i mediambiental; el nacionalisme espanyol, i la cultura a Mallorca. “A mi, com a mallorquí, veure una Mallorca sobresaturada i entregada al turisme de masses, que perd l’idioma i l’autoestima, em fa mal”, lamenta l’autor.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris